Vágólapra másolva!
Szerinte semmi szükség nem volt arra, hogy lecseréljék a népszerű V8-asokat. A Mercedes brixworth-i gyárában hétfő éjjel tűz ütött ki az új erőforrás tesztelése közben.

Bernie Ecclestone már korábban is hangoztatta, hogy rossz ötletnek tartja az 1,6 literes, V6-os turbómotorok bevezetését, és úgy tűnik, néhány hónappal az új erőforrások debütálása előtt sem gondolta meg magát. A Marcának nyilatkozta elmondta, egyáltalán nem tartja szükségesnek a V8-as szívómotorok lecserélését, az új egységek legyártása ráadásul súlyos kiadásokat ró az amúgy is nehéz helyzetben lévő csapatokra.

„Szerintem hibát követünk el, bár nem hiszem, hogy ez megváltoztatná a Forma-1-et” – mondta Ecclestone a spanyol napilapnak. „Már sokszor módosítottuk a szabályokat, de a sport mindig ugyanaz maradt.”

Ecclestone szerint felesleges lecserélni a V8-asokat Forrás: AFP

A Forma-1 nagyura elsősorban amiatt aggódik, hogy az új turbómotorok hangja kevésbé lesz vonzó a nézők számára. „Az eddigi motorjaink jók voltak, mindenki szerette őket – mi szükség van a változásra?” – tette fel a kérdést.

„Azt hitték, ha kisebb erőforrásaink lesznek, több motorgyártót érdekel majd a Forma-1. De úgy tűnik, senki nem akar beszállni” – mondta Ecclestone annak ellenére, hogy a Honda májusban hivatalosan is bejelentette: 2015-ben a McLaren partnereként visszatér a sportágba.

A gyártók közben már gőzerővel tesztelik a V6-os erőforrásaikat, bár ez nem mindig sikerül problémák nélkül. A Mercedes brixworth-i motorgyárában hétfő éjjel kisebb tűz ütött ki, amikor a turbómotort a próbapadon tesztelték. A northamptonshire-i tűzoltóságnak elővigyázatosságból a helyszínre kellett vonulnia, de a Mercedes szóvivője kedden elmondta, az incidens semmilyen fennakadást nem okozott a munkában. Az olajszivárgás miatt keletkezett tűz a motorban és a próbapadban sem okozott károkat.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!