Vágólapra másolva!
A magyar versenyző úgy végzett ötödikként a bajnokságban, hogy nem is állhatott rajthoz az összes futamon. Elmondása szerint jelenleg az a legvalószínűbb, hogy 2014-ben ebben a sorozatban folytatja a karrierjét, de nyitott más ajánlatokra.

Az Auto GP szezonzáró hétvégéjét Brnóban rendezték, ahol Kiss Pál Tamás két 5. helyet szerezve megkaparintotta a bajnokság ötödik pozícióját. A magyar versenyző ezzel teljesítette a kitűzött célját, de nem volt teljesen elégedett, mivel a tempója alapján még jobb eredményekre számított a cseh pályán.

"Őszintén szólva elég csalódott vagyok most. Persze, örülök, hogy meglett az év végi 5. hely, mert ez volt az egyik fő célunk, de úgy érzem, hogy a két 5. helynél sokkal több volt bennünk ezen a hétvégén" - nyilatkozta. Kiss Pál mindkét versenyen pozíciókat vesztett a rajtnál, és utána hiába előzött többet, a lassan elvégzett bokszkiállásokkal megint hátrébb esett a mezőnyben.

Az első futamon ennek ellenére kiváló tempót diktált, a leggyorsabb kört is megfutotta, és az utolsó kanyarokban kis híján előre tudott lépni a 4. helyre. "Nagyon boldog vagyok. Nem is az elért eredménynek örülök igazán, hanem annak, hogy egy tizeddel gyorsabb tudtam lenni (Narain) Karthikeyannál is" - mondta a magyar versenyző a szombati napon, utalva a Forma-1-et is megjárt riválisára.

"Nagyon jó érzés, hogy végre egyszer mi jelentettük a mércét, és erőből gyorsabbak tudtunk lenni mindenkinél. Az autót is nagyon jól sikerült belőni, én is igazán ráéreztem a pálya ritmusára, de ami a legfontosabb, olyan szellemi állapotba kerültem, hogy azt éreztem, jöjjön bármilyen szituáció a pályán, azt képes leszek a lehető legjobban lereagálni."

Kiss Pál Tamás Forrás: Kiss Pál Tamás

A második futamon Kiss Pál arra panaszkodott, hiába kérte korábban, hogy spóroljanak meg neki egy szett friss gumit vasárnapra, a csapat másképp döntött, és emiatt nem volt jó az autójának tapadása a rajtnál.

Szégyenkeznie semmiképp sem kell a magyar pilótának, hiszen 99 pontjával úgy lett ötödik a tabellán (96 ponttal lemaradva a 4. helyezett Karthikeyantól), hogy a sorozat első két állomásának négy futamán nem állt rajthoz, és később három különböző csapathoz beilleszkedve kellett felvennie a ritmust. A mezőnyben ő az egyetlen, aki mindegyik versenyén pontokat szerzett, és a nem teljes szezont futók között ő végzett a legelőkelőbb helyen. A bajnok 222 ponttal a 19 éves Vittorio Ghirelli lett, aki már szerepelt a GP2-ben is.

Kiss Pál Tamás jövője tavaly ilyenkor bizonytalan volt, de most látja maga előtt az utat. "Mindig a beérkezett ajánlatok és lehetőségek alapján döntök a folytatásról, és alapvetően semmitől nem zárkózom el, legyen szó túraautóról, formulaautóról, vagy adott esetben másról. Jelen pillanatban viszont az tűnik a legvalószínűbbnek, hogy az AutoGP-ben folytatom jövőre, bár egyelőre semmi nem biztos" - közölte.

"Több csapattól is kaptam ajánlatot, illetve ígéretet a jövő évre vonatkozóan, és én is szeretném ebben a sorozatban folytatni, mivel jelen pillanatban ez tűnik a legreálisabb opciónak."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!