Vágólapra másolva!
A finn több hibát is vétett a Q3-as mért körében, de bizakodva várja a koreai versenyt. Grosjean örül, hogy Webber büntetése miatt a rajtrács tiszta oldalára került.

Már pénteken sejteni lehetett, hogy a hosszított tengelytávú autóját ezúttal élesben is bevető Lotus komoly tényezőt jelenthet a Koreai Nagydíjon, amit Romain Grosjean az időmérőn megszerzett 4. helyével bizonyított is. Az istálló mégsem lehet teljesen elégedett a kvalifikáción nyújtott teljesítményével, hiszen Kimi Räikkönen csak a 10. helyet tudta megszerezni a Q3-ban.

Az időmérő után a finn elárulta, nem véletlenül kapott 1,3 másodpercet még a saját csapattársától is: többször hibázott az utolsó percekre tartogatott egyetlen mért körében. Először a 10-es kanyar előtt blokkolta az ívbelső kerekét, majd a 12-esben is túl szélesen fordult, ezután pedig nem is erőltette tovább. "Hibáztam, és tudtam, hogy ezzel elszállt a köröm" - ismerte el. "Néha megesik az ilyesmi."

Forma-1, Kimi Räikkönen, Lotus, Koreai Nagydíj Forrás: AFP

A pénteki edzések alapján a Lotus a versenyen még erősebb lehet, mint az időmérőn, ezért a Mark Webber büntetése miatt a 9. helyről induló Räikkönen bizakodva várja a rajtot. "Arra számítok, hogy holnap kicsit erősebbek leszünk - legalábbis jobbak, mint a legutóbbi futamon. Ott egész hétvégén küszködtem az autóm elejével."

A Webber jóvoltából sorozatban másodszor is a 3. helyről rajtoló Grosjean elmondta, nem szeret ilyen módon előrébb kerülni a rajtrácson, de "nyilvánvalóan mindig pozitívum a pálya tisztábbik feléről indulni.

A Sebastian Vetteltől mintegy 3 tizedet kapó francia úgy érzi, a fejlesztéseknek köszönhetően a Lotus erős eredményre számíthat a jeongami pályán. "Hosszú versenyünk lesz, és a gumikopás is érdekes tényezőnek ígérkezik. Megpróbáljuk elérni a lehető legjobb eredményt - a jelenlegi autónkkal ez sikerülhet is."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!