Vágólapra másolva!
Egy helyi aktivista beadvánnyal fordult az indiai legfelsőbb bírósághoz, hogy megakadályozza a hétvégi verseny megrendezését, mert állítása szerint a szervezők nem fizették be a kiszabott adót.

Miközben a Forma-1-es csapatok megérkeztek Indiába, és a pályabejárással megkezdték a felkészülést a hétvégi versenyre, egy helyi aktivista, bizonyos Amit Kumar jogi úton próbálja töröltetni a nagydíjat.

Az aktivista arra hivatkozva próbálja ezt elérni, hogy állítása szerint a szervezők nem fizették be a szórakoztató rendezvények után fizetendő adót, és ezért fordult az indiai legfelsőbb bírósághoz, amely pénteken hallgatja meg az ügyben. Uttar Pradesh államban adómentességet élveznek a sportesemények, de a kedvezmény nem vonatkozik a Forma-1-re, mivel Kumar korábban sikeresen kiharcolta, hogy azt ne a sportesemények, hanem szórakoztató rendezvények közé sorolják. Mindenesetre annak a valószínűsége, hogy töröljék a hétvégi futamot, elég kicsinek tűnik.

Az indiai motorsport szövetség elnöke, Vicky Chandhok is így érzi. "Mindig lehet találni fura alakokat, aki megpróbálnak lefújatni sportrendezvényeket, legyen szó krikettről, vagy bármi másról. Már korábban is előfordult ilyesmi, ez nem újdonság ebben az országban" - mondta az Autosportnak.

Az Indiai Nagydíj jövője ugyanakkor kétséges, mert a verseny szerződése 2015-ben lejár, 2014-ben pedig meg sem rendezik azután, hogy a szervezők nem fogadták el a bajnokságban tavaszra felajánlott időpontot.

Nem mindenki akarja az Indiai Nagydíjat Forrás: Sauber

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!