Vágólapra másolva!
2011-ben ő rajtolt a pole-ból, de a 2. helyről induló német azonnal megelőzte. Bízik benne, hogy most éppen fordítva lesz.

Lewis Hamilton a várakozásokkal ellentétben végül nem tudta megszorongatni Sebastian Vettelt a Koreai Nagydíj időmérő edzésén: annak ellenére kikapott tőle 0,218 másodperccel, hogy pénteken még mindkét szabadedzésen ő volt a leggyorsabb. Ettől függetlenül nem tett le róla, hogy a versenyen legyőzze a Red Bull címvédőjét.

„Olyan keményen fogom nyomni a gázt, amennyire csak lehet, hogy megelőzzem Sebastiant" – ígérte. „Elégedett vagyok az autónk ütőképességével, a srácok szép munkát végeztek, hogy ennyire előre kerültünk. Ezen a hétvégén jó a teljesítményünk, és még nem lőttük el teljesen a puskaporunkat."

Hamilton egy jó rajtban bízik Forrás: Mercedes

Hamilton elismerte, hogy a korábbi tapasztalatai szerint Koreában nehéz előzni. Ugyanakkor reméli, hogy a rajtnál visszaadhatja Vettelnek a 2011-es kölcsönt. „Pár évvel ezelőtt én indultam a pole-ból, de Seb a startnál otthagyott. Ezt most szeretném visszafizetni neki!" – mondta. „Remélhetőleg behoztunk valamennyit a lemaradásunkból. Tegnap jónak tűnt a hosszú etapos tempónk, közel volt az övékhez, bár sokan fognak fenyegetést jelenteni ránk is."

Miután Szingapúrban Hamilton nem tudta tökéletesen magához igazítani a Mercedest, ezúttal Nico Rosberg küszködött a balansszal. „Ezért vagyok csalódott a mai eredmény miatt, még ha a 4. rajthely önmagában nem is rossz" – mondta a német, aki több mint 2 tizedmásodperccel kapott ki a csapattársától. „A pálya első szektorában lehet előzni, amire az első néhány körben remélhetőleg lesz alkalmunk, összességében azonban még mindig a Red Bullnál van az előny."

Végsebesség tekintetében a Mercedesek a középmezőnybe kerültek szombaton, nagyjából Vettellel egy szintre. Rosbergnek aggódnia kell amiatt is, hogy mögüle a rendszerint jól rajtoló Ferrarik fognak indulni.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!