Vágólapra másolva!
Sergio Pérez nem ért egyet a Pirellivel, hogy normális, ha egy elfékezéstől leválik a futófelület. Alonso is újra beszólt a gumik miatt.

Miután a múlt hétvégén látványos defektet kapott a Koreai Nagydíjon, amit a Pirelli azzal magyarázott, hogy előzőleg keményen elfékezte magát a célegyenes végén, Sergio Pérez azt mondta, nem tartja elfogadhatónak, ha egy ilyen vezetői hiba miatt leválik a gumikról a futófelület.

"A gumikopás a játék része a Forma-1-ben" - ismerte el. "Minden versenyzőnek és csapatnak meg kell tanulnia kezelni a helyzetet, a lehető legtöbbet hozva ki belőle. Nyilván szörnyen frusztráló a tudat, hogy ha egy-két körnél tovább küzdünk az autóval, tönkretesszük a gumikat. Így nem lehet tartani magunkat az eltervezett stratégiához. Az viszont teljesen elfogadhatatlan, hogy a gumik felrobbanjanak."

Pérez még mindig nem tért napirendre a defektje fölött Forrás: AFP

A Pirelli sportprogramját irányító Paul Hembery a koreai eset után normálisnak nevezte, hogy Pérez jobbelső gumijáról levált a futófelület, megrongálva az autóját is, a mexikói azonban nem ért egyet vele.

"Most halljuk először, hogy egy elfékezéstől felrobbanhatnak a gumik" - jelentette ki. "Mégis azt állítják, ez normális. Szerintem egyáltalán nem az. Nekem az a véleményem, hogy rengeteg elfékezést láttunk már. Nem nehéz összehozni egyet: elvégre ezek formaautók, ezért teljesen normális, hogy néha blokkolnak a kerekeik."

Fernando Alonso, aki már a Koreai Nagydíj hétvégéjén is bírálta a Pirellit, szintén megkérdőjelezte a hivatalos magyarázatot. "Oké, fogadjuk el, hogy (a defekt) az elfékezés miatt történt - de ha húsz kör után egy elfékezéstől felrobban a gumi, akkor valami nem a megfelelő irányba halad" - vélte. "Ez tény, ezek nem csak szavak."