Vágólapra másolva!
Christian Horner kijelentette, hogy ha most kellene kiválasztaniuk Mark Webber utódját, ugyanígy döntenének. 

A Red Bull szeptember elején jelentette be, hogy Daniel Ricciardo lesz Mark Webber utódja a csapatnál. A fiatal ausztrál versenyző akkor épp feltűnően jó formában volt, és a pontszerzések mellett több erős Q3-as szerepléssel hívta fel magára a figyelmet, de a monzai 7. helyét követően kicsit eltűnt a mezőnyben. A visszaesésében a Toro Rosso gyengülése is szerepet játszott.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke ennek ellenére azt mondta, a csapat habozás nélkül neki szavazna a bizalmat, ha most kellene dönteniük Webber utódjáról. "Daniel teljesítménye továbbra is lenyűgöz bennünket, figyelembe véve a rendelkezésére álló felszerelést" - nyilatkozta a Forma-1 hivatalos honlapjának.

"Megvan a természetes gyorsasága, nagyon tehetséges, csupán a tapasztalata hiányzik. Sokáig mérlegeltük a lehetőségeinket a következő évre, és szilárdan hisszük, hogy Daniel a megfelelő ember számunkra."

Daniel Ricciardo (Toro Rosso) Forrás: AFP/Alexander Klein

"A döntő tényező (a szerződtetésében) a silverstone-i teszt volt, valamint az, amit megtudtunk róla a szimulátorban és az előző teszteken végzett munkájából."

A Toro Rossónál egy orosz tinédzser, Daniil Kvyat ül 2014-ben Ricciardo helyére.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!