Vágólapra másolva!
Abu-Dzabiban, Austinban és Brazíliában ugyanazokat a keverékeket kapják meg a csapatok, mint tavaly. Abu-Dzabi után már csak a közepes keménységű, illetve a legkeményebb abroncsok lesznek használatban.

Bár a Pirelli a különböző idényekben gyakran variálja a gumiválasztásaitaz az egyes pályákon, a 2013-as szezon utolsó három versenyére ugyanazokat a keverékeket viszik el, mint egy évvel korábban.

Az olasz gyártó csütörtökön hozta nyilvánosságra, hogy Abu-Dzabiban a lágy és a közepes abroncsokat vetik majd be, a november utolsó két hétvégéjén sorra kerülő USA, illetve Brazil Nagydíjon pedig a közepes és kemény gumikat állítják a csapatok rendelkezésére.

A kemény és a közepes keverék lesz a leggyakoribb az utolsó három versenyen Forrás: Red Bull

Érdekesség, hogy az idény során mindössze egy olyan verseny volt – a Monacói Nagydíj -, ahol nem használták a közepes abroncsokat. A legritkábban a szuperlágy gumik kerültek elő, ezeket a 19 futamból ötször választotta a Pirelli.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!