Vágólapra másolva!
A német szerint nem a személye ellen szól a közönség sportszerűtlen véleménynyilvánítása, egyszerűen csalódottak, hogy nem az ő kedvencük nyert.

Lassan a díjátadó ceremóniák megszokott részévé válik, hogy a győztes Sebastian Vettelt hangosan kifütyüli a közönség egy része, de a német azt állítja, nem veszi magára a szurkolók reakcióját. A címvédő népszerűtlenségének legfőbb oka valószínűleg az évek óta tartó győzelmi sorozata – amelyet egyesek szerint csak az autójának köszönhet-, de a malajziai csapatutasításos botrány sem tett jót a megítélésének.

Az elmúlt hetekben számos Forma-1-es személyiség szólalt fel a szurkolók sportszerűtlen viselkedése ellen, Vettel azonban azt állítja, őt különösebben nem zavarja a fütyülés. Szerinte a közönség ellenszenve nem a személye ellen irányul, a nézőknek az nem tetszik, hogy a kedvencük rendre alulmarad a Red Bull-lal szemben.

A szurkolók egy része nehezen viseli Vettel uralmát Forrás: AFP/Shaun Botterill

„Ha valakinek ez a sport a szenvedélye, és van egy kedvenc versenyzője, akkor nyilvánvalóan őt támogatja” – nyilatkozta a Sport Bildnek Vettel, aki jó úton halad sorozatban negyedik világbajnoki címe felé. „Ez pedig azt jelenti, hogy ezek a rajongók is a kedvencük riválisa ellen fordulnak. Ezzel együtt tudok élni.”

Bár Christian Horner a Szingapúri Nagydíj után burkoltan utalt arra, hogy Vettelt kezdi zavarni a rendszeressé váló fütyülés, a német tagadta ezt. „Szerintem elég egyszerű a helyzet. Ha kilátogatok egy focimeccsre, és a bíró a csapatom ellen fúj, akkor őt a többiekkel együtt én is idiótának nevezem” – mondta. „Ebben semmi személyes nincs.”

Vettel elmondta, a Forma-1-ben eltöltött évek alatt megtanulta, hogy nem tud mindenkinek a kedvére tenni. „Tegyük fel, hogy kiosztok száz autogramot – aki a 101. helyen állt a sorban, úgyis mérges lesz. Ezek tények, nem tehetünk ellene semmit.”

„Úgy gondolom, ha az ember őszinte önmagával, és tiszta lelkiismerettel fekszik le esténként, akkor minden rendben van” – tette hozzá.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!