Vágólapra másolva!
A skót Romain Grosjean Lotusába szaladt bele, de csak neki kellett feladnia a versenyt. Azt mondja, nem látta rendesen a többieket.

Az Olasz Nagydíjat csupán két versenyzőnek kellett idő előtt feladnia, közülük Paul di Resta volt az, aki ütközés miatt nem tudta befejezni a versenyt. A skót az első körben, a Roggia sikán előtt szaladt bele hátulról Romain Grosjean Lotusába. A francia megúszta komolyabb gond nélkül, de a Force India balelső felfüggesztése leszakadt, és Di Resta a kavicságyba sodródott az összetört autóval.

"Nem láttam rá a 4-es kanyar csúcspontjára, de azt hiszem, többen előzgették egymást a mezőny elején" – magyarázta a skót. "Minden lelassult – én megpróbáltam elkerülni az ütközést, sajnos azonban blokkoltam az egyik kerekemet."

"Igyekeztem beférni a többiek közé, de leszakítottam az autóm elejét" – mondta csalódottan. "Megpróbáljuk minél előbb elfelejteni ezt a hétvégét, hiszen szombaton a fékprobléma is nehezítette a dolgomat."

A sportfelügyelők a verseny után vizsgálták az esetet, és úgy ítélték meg, hogy az Di Resta hibájából történt. A skótot azonban a legenyhébb büntetésben, megrovásban részesítették, mert figyelembe vették, hogy megpróbálta elkerülni az ütközést, csak nem fért át Adrian Sutil és Grosjean között.

Di Resta versenye már az első körben véget ért Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!