Vágólapra másolva!
A Red Bulltól év végén visszavonuló ausztrál döntésében a motiváció hiánya is szerepet játszott, ennek ellenére szeretne jó eredményekkel búcsúzni a Forma-1-től.

A Red Bulltól év végén távozó Mark Webber mindent megtesz, hogy a hátralévő versenyein motivált tudjon maradni, hiszen szeretne jó eredményekkel búcsúzni a Forma-1-től.

"Mindent bevetek, hogy a következő néhány hónapban motivált tudjak maradni" – nyilatkozta Szingapúrban. "Nem túl nagy a kihívás, de az ember mindent megtesz, hogy a lehető legjobb eredményt érje el. Nem szeretném előretekerni a következő hét versenyt – rohadt jól akarok teljesíteni, ez fontos számomra" – mondta az ausztrál, aki idei első futamgyőzelmét is megszerezné, mielőtt végleg búcsút int a sorozatnak, hogy a Porsche Le Mans-programjához csatlakozzon.

Webber szépen búcsúzna az F-1-től Forrás: Red Bull

A Red Bullnál töltött évek alatt a versenyző dolgát igencsak megnehezítette, hogy szép lassan másodhegedűs szerepbe szorult Sebastian Vettel mellett, és emiatt a csapattal való viszonya sem alakult zökkenőmentesen.

"A motiváció fenntartása nem volt egyszerű számomra. Ez is része volt a döntésemnek" – ismerte el. "Ha az ember teljesen motiváltnak érzi magát, és a munkája minden egyes részét szereti, akkor nem fejezi be a karrierjét" – mutatott rá.

Webber ugyanakkor elmondta, a döntésének köszönhetően a rá nehezedő nyomás is eltűnt, így sokkal felszabadultabban versenyezhet, és kiélvezheti az utolsó hónapokat. A találgatásokat elkerülendő, már júniusban bejelentette távozását, arra azonban nem gondolt, hogy ezzel még több faggatózásnak teszi ki magát.

"Állandóan arról kell beszélnem, hogy már csak 10 versenyem van hátra, aztán kilenc, nyolc, hét - hogy őszinte legyek, már rohadtul unom" – bosszankodott. "Meghoztam a döntésem, és kész. Brazíliában befejezem. Köszöntem szépen."