Vágólapra másolva!
Jean Todt, a Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke kijelentette, hogy a szervezet képviselői már a Forma-1 új munkacsoportjának első ülésén elkezdenek kampányolni a költségek csökkentését célzó intézkedésekért.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) részéről évek óta igény van a Forma-1 költségeinek csökkentésére, de a csapatok nem igazán partnerek ebben, és egy önkéntes megállapodáson, az RRA-n kívül nem tudtak megegyezni a kiadások csökkentéséről. Az FIA elnöke, Jean Todt ezért mindenképp megpróbálja elérni, hogy további lépésekkel korlátozzák a csapatok kiadásait.

"Sokfélét olvastam a költségcsökkentésről, de ezt nem lehet elintézni a csapatokkal. Rengeteget tárgyaltunk velük az RRA-ról, és ők azt mondták, hogy sohasem volt szilárd és egyértelmű hozzáállásuk a költségcsökkentés tervéhez. Maranellóban találkoztunk néhány csapattal, amelyek ellenezték a tervezetet" - idézte Todtot az Autosport.

"Amint meglesz az új Concorde Agreement, átalakítjuk a kormányzást, létrehozva egy stratégiai munkacsoportot. Az első gyűlésen, amelyben érintettek leszünk, napirendre tűzzük a költségcsökkentést. Garantálhatom, hogy az FIA a költségcsökkentésre fog szavazni. A többit meglátjuk."

Bernie Ecclestone és Jean Todt a Hungaroringen Forrás: AFP

A Forma-1 irányításáért felelős új Stratégiai Munkacsoport testülete tizennyolc főből áll majd, abba hat-hat tagot delegál az FIA, a kereskedelmi jogok birtokosa, valamint a tizenegy csapat. A költségcsökkentés azért is fontos lenne, mert az utóbbi időben kiderült, hogy több istálló, például a Sauber és a Lotus is nehéz anyagi helyzetbe került.

Todt nyilatkozata összefügghet azzal, hogy az FIA közelgő elnökválasztásához közeledve a korábbi elnök, Max Mosley azt mondta, az ő költségcsökkentés-ellenes hozzáállása felelős a Forma-1 gazdasági problémáiért.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!