Vágólapra másolva!
Hamilton délután még mindenkinél gyorsabb volt, este azonban a szuperlágy gumikon nem tudott összerakni egy igazán jó kört. A Red Bullhoz még így is a Mercedes került a legközelebb.

Elfogadhatónak tartja a Szingapúri Nagydíj első edzésnapján nyújtott teljesítményét a Mercedes. Jóllehet, a címvédő Sebastian Vettelt nem sikerült egy másodpercen belül megközelíteniük, a Red Bull leszámítva mindenkinél gyorsabbnak bizonyultak.

"Az autóm balansza az első edzésen nagyon jónak tűnt, a másodikban viszont kétségkívül kicsúszott a kezünkből" - ismerte el Lewis Hamilton, aki délután még az élen végzett, este viszont csak 4. lett, mert a szuperlágy gumikon teljesített első mért körében forgalomba került. "Holnapig rengeteg dolgunk lesz, ehhez azonban hozzá vagyunk szokva, úgyhogy az autónk teljesítményére koncentrálva el fogunk boldogulni."

Hamilton délelőtt még az élen végző Forrás: AFP

"Ezen a pályán borzasztóan nehéz előzni, ezért jobb minél előkelőbb helyet szerezni a rajtrácson. Megpróbáljuk beverekedni magunkat az első sorba, ez azonban nehéznek ígérkezik."

Nico Rosberg este egy századmásodperccel megelőzte csapattársát, és a napját "tűrhetőnek" nevezte. "Még van teendőnk bőven, mert az ellenfeleink ismét nagyon gyorsnak tűnnek" - ismerte el. "Most tanulmányozni fogjuk, hogy az este mennyire használtuk jól a gumikat, a hosszú etapokon ugyanis el kell kerülnünk a túlmelegedést és a gyors kopást, mert nincsenek elég nagy egyenesek az abroncsok visszahűtéséhez."

Mielőtt Vettel két héttel ezelőtt, Monzában megkaparintotta a pole pozíciót, zsinórban négyszer Hamilton rajtolhatott az élről. A Mercedes GP főnöke, Ross Brawn bizakodó a csapat időmérős esélyeivel kapcsolatban. "A második edzésen, alacsony üzemanyagszinttel nem jöttek össze az első mért köreink, de biztos vagyok benne, hogy holnap ez is sikerülni fog" - mondta.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!