Vágólapra másolva!
A csapat résztulajdonosa kizártnak tartja, hogy idén bajnokok lehetnek, mert a Red Bullt túl erősnek érzi.

Az eleinte súlyos gumigondokkal küszködő Mercedes a szezon felére egyre jobban magára talált, az utolsó öt versenyből hármat megnyertek. A csapatnál azonban még korainak tartják, hogy minden erővel a vb-címre törjenek, ugyanis még nem bizonyították, hogy hosszabb távon is képesek tartani ezt a formát - erről néhány napja Toto Wolff, az istálló sportigazgatója beszélt.

Niki Lauda, a Mercedes résztulajdonosa, s egyben ügyvezetői jogkör nélküli igazgatója egyenesen kijelentette, hogy szerinte idén nem fogják megnyerni a bajnoki címet. Az Auto Motor und Sport erre vonatkozó kérdésére határozott nemmel felelt, és válaszát eképp indokolta: "A Red Bull még mindig kimagaslik, ráadásul pontelőnyük is van. Az utóbbi versenyeken felzárkóztunk hozzájuk, de összességében ők a legerősebbek" - mondta. "Vannak pályák, ahol tarolnak, s míg más pályákon ugyan nem tudják annyira kihasználni az aerodinamikai előnyüket velük szemben, mégis közel vannak hozzánk."

"Nekünk nagyobb gyengeségeink vannak. Ahol a Red Bull nem annyira jó, nekünk ott kell harapnunk. Minden ezen múlik majd. A szezon hátralevő részéből mely pályák fekszenek a Red Bullnak, és melyek nem? Talán Spa és Monza (a következő két futam helyszíne) nem nekik kedvez, de utána mindenhol jók lehetnek."

"Papíron megvan az esélyünk, de a valóságban nagyon nehéz a helyzetünk."

Lewis Hamilton megnyerte az előző versenyt Forrás: Mercedes



A tabella 4. helyén álló Lewis Hamilton 48 ponttal, a 6. helyen álló Nico Rosberg 88 ponttal van lemaradva az éllovas Sebastian Vetteltől. Lauda annak örül, hogy a Mercedes a fejlődés jeleit mutatja.

"Igyekszünk elkerülni a múltban elkövetett hibákat. Néhányan sikerült is. Az autóval minden versenyen előrébb lépünk, nem pedig hátrafelé" - nyilatkozta. Az idei fejlesztéseket hamarosan befejezik a csapatok, Lauda éppen ezért sorsdöntőnek tartja, hogy a következő néhány futamon mennyit tud fejlődni a Mercedes.

A gumikkal kapcsolatban szintén bizakodó, azonban Ross Brawn csapatfőnökhöz hasonlóan leszögezte, hogy bármikor újabb akadályokba ütközhetnek.

"Ott voltam a helyszínen, Angliában, amikor kielemeztük a Magyar Nagydíjat. Egyre jobban összeáll nálunk a kirakós, de tartok tőle, hogy pályáról pályára újabb meglepetésekkel találkozhatunk" - közölte. "Egyre többet tudunk, de még nem mindent. Azt mondanám, hogy a folyamatnak körülbelül a 70 százalékánál járunk. A szezon elején viszont még semmit sem tudtunk."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!