Vágólapra másolva!
Kimi Räikkönen a Lotus kiegyensúlyozottsága ellenére attól tart, hogy további futamgyőzelmek nélkül nem lesz esélye a világbajnoki küzdelemben.

Az elmúlt huszonhét versenyén mindig pontot szerző Kimi Räikkönen már az előkelő második helyen áll a világbajnoki tabellán, méghozzá annak ellenére, hogy idén mindössze egyetlen versenyt, a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat sikerült megnyernie.

Noha sokan dicsérik a finnt az egyenletes teljesítményért, ő úgy érzi, a kiegyensúlyozottság nem lesz elég a végső győzelméhez. "Magyarországon a második helyen végeztem Seb (Vettel) előtt, így természetesen több pontot szereztem nála. De ahhoz, hogy megverjük, futamokat kell nyernünk" - mondta Räikkönen, aki Melbourne óta ötször állt a dobogó második fokán.

"Amennyiben továbbra is csak a második helyen végzünk, ahogy idén már sokszor, az valószínűleg nem lesz elég a bajnoki címhez."

Forrás: AFP/Getty/Shaun Botterill

A Lotus versenyzője rögtön a soron következő Belga Nagydíjon javítana a statisztikán, pályafutása során ugyanis eddig itt aratta a legtöbb győzelmét. "Általában jó eredményt érek el a Belga Nagydíjon, de a múltbéli eredmények nem segítenek rajtam. Persze nem is ártanak, és remek lenne ötödszörre is nyerni Spában" - bizakodott.

Räikkönen egyébként aktívan töltötte a nyári szünetet, a múlt héten egy GP3-as teszten vett részt Barcelonában, hogy segítse a sorozat 2014-es fejlesztési programját. Bár a hivatalos honlapnak úgy nyilatkozott, hogy "jól szórakozott", a finn Turun Sanomat újságnak viccesen megjegyezte, hogy "jó volt, de talán megfontolhatnák, hogy egy motort is tegyenek a kocsiba."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!