Vágólapra másolva!
A csapat kijelentette, hogy a terveknek megfelelően megkapták új orosz befektetőiktől a beígért pénzügyi támogatás első részleteit. Nem örülnek a valótlan híreknek. 

A Sauber gyorsan reagált a Bild által néhány napja közölt hírre, miszerint az egyik új támogatójuk, az orosz nemzeti repüléstechnikai intézet (NIAT) leszavazta az istálló pénzügyi támogatását. A svájci csapat egy sajtóközleményben kijelentette, hogy erről eleve nem is volt szó.

"A bejelentett együttműködésünk az orosz partnerekkel jó úton halad" - szögezte le a Sauber. "Az nem is volt tervben, hogy a NIAT pénzügyileg támogasson minket, a kapcsolatunk kizárólag a technikai együttműködésre korlátozódik."

"Elképeszt bennünket, hogy a média egyes tagjai mennyire figyelmetlenül terjesztenek téves állításokat és mendemondákat."

A Sauber állítja, hogy minden a terv szerint halad a befektetőkkel Forrás: AFP

A korábban anyagi nehézségekkel küzdő Sauber júliusban állapodott meg egy orosz befektetői csoporttal, és a csapat a sajtóközleményben arról is tájékoztatott, hogy a pénzügyi támogatás első részleteit a szerződésnek megfelelően már megkapta. A fiatal orosz pilóta, Szergej Szirotkin a héten véget érő nyári szünet után kezd el dolgozni a csapatnál.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!