Vágólapra másolva!
A McLaren ügyvezető igazgatója kijelentette, ha a Pirelli helyére új gumiszállító jönne 2014-ben, az befolyásolná a csapatok erősorrendjét, mert alig lenne idő alkalmazkodni a változáshoz.

A Pirellinek még mindig nincs hivatalos szerződése a Forma-1 gumikkal való ellátására a következő szezontól. A sportágba 2011-ben visszatérő olasz vállalat már áprilisra szeretett volna erről egy megállapodást, de ez nem jött össze, és félő, hogy a bizonytalanság miatt ők döntenek a kiszállás mellett.

A McLaren ügyvezető igazgatója, Jonathan Neale figyelmeztetett rá, hogy egy új gumiszállító érkezése véletlenszerűen befolyásolhatná az erősorrendet, mert a csapatok már javában dolgoznak a 2014-es autóikon, és az egyik paraméter módosításának nagy hatása lenne.

"Jelenleg azt feltételezzük - nem tudom, van-e rá biztosíték -, hogy valahogyan marad a Pirelli. Amennyiben így alakul, meglesznek a szélcsatornás gumijaink és az információink a fejlesztésekhez" - mondta Neale. "Nem csak a McLaren, hanem mindegyik csapat tudni akarja, hogy pontosan milyen formájú és tömegű gumik lesznek, mivel ez alapvetően kihat bizonyos döntéseinkre az autó tervezése során."

A Pirellinek még nincs szerződése 2014-re Forrás: AFP

"Egy kései váltás esetén természetesen alkalmazkodnánk, és azzal a vállalattal dolgoznánk, amelyiket az FIA kiválasztja" - közölte. "Ha az utolsó pillanatban jönne egy fordulat, úgy gondolom, mindegyik csapatnak lenne mit bepótolnia. De ennek biztosan lennének nyertesei és vesztesei is."

A Bridgestone és a Hankook már jelezte, hogy nem vágyik a Forma-1-be, de a Michelin részéről úgy nyilatkoztak, ők nem zárkóznának el a visszatéréstől. A Pirelli jelenlegi gumiszállítói szerződését 2010 júniusában jelentették be.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!