Vágólapra másolva!
A Mercedes közölt egy hangmintát a 2014-ben érkező V6-os turbómotorról. Ha lehet, ez még nyávogósabb, mint a Renault-é.

A Renault után a Mercedes is kiadott egy hangmintát a jelenlegi V8-as szívómotorokat jövőre felváltó V6-os turbó hangjáról: a videón a Forma-1 leggyorsabb pályáján, Monzában tehetünk meg vele egy virtuális kört. Ízlés dolga, de a szabályok szerint maximum 15 ezres percenkénti fordulatszámmal pörgő erőforrás muzsikája nem csigázza fel különösebben az érzékeket, leginkább egy elektromos játékautó nyávogó hangjára emlékeztet. Pedig a Renault annak idején azt ígérte, a turbók legalább olyan szépen fognak szólni, mint a jelenlegi szívók.

Azért nem kell mindjárt megijedni: mivel ezeket a hangokat a próbapadon, egy egyszerű szobában vették fel, a Mercedes motorprogramjának főnöke, Andy Cowell azt mondta, a pályán máshogy fognak szólni. Az alábbi két videón összehasonlítható a Mercedes és a Renault hangja.

Mercedes

Renault


Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!