Vágólapra másolva!
2012-höz hasonlóan a Pirelli idén is a kínálatának két legkeményebb gumikeverékét bocsátja a csapatok rendelkezésére a Belga és az Olasz Nagydíjon. Szingapúrban visszatérnek a szuperlágy abroncsok.

A Pirelli közzétette, hogy a nyári szünetet követő három versenyre melyik száraz pályás gumikeverékeket viszi el. Az augusztus végi Belga, valamint a szeptember eleji Olasz Nagydíjon a két legkeményebb, a kemény és a közepes keménységű típus lesz elérhető a csapatok számára, aminek oka az, hogy mindkét pálya rendkívül gyors, és a gumikat nagy terhelés éri.

A terhelés jellege azonban nem egyforma: Spában a sok lendületes kanyar, illetve a szintemelkedések jelentik a nehézséget, míg Monzában a kemény féktávok és a hosszirányú erőhatások. Az olasz gyártó éppen ezért már tavaly is a két legkeményebb gumiját vitte el erre a két helyszínre, bár azok természetesen nem azonosak az idei keverékekkel. Ez a gumipárosítás idén már négyszer volt, és a kemény keverék eddig csak a közepes keverékkel volt párban.

A Magyar Nagydíj utáni két versenyre a közepes és a kemény gumikat kapják a csapatok Forrás: Pirelli

Az európai szezon végeztével Szingapúrban folytatódik a bajnokság, ahol a Pirelli a szuperlágy és a közepes keménységű abroncsokat veti majd be.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!