Vágólapra másolva!
A német számára az a lényeg, hogy mindenkit legyőzzön. Ricciardo szerdán vezetheti a Red Bullt a fiatalok tesztjén.

Daniel Ricciardo komoly lehetőséget kapott arra, hogy bebizonyítsa, készen áll Mark Webber megüresedő helyének betöltésére 2014-ben. A 24 éves ausztrál szerda délután vezetheti a Red Bull autóját a fiatal versenyzők tesztjén, csütörtökön pedig saját csapatánál, a Toro Rossónál folytatja a gyakorlást.

Az év végén visszavonuló Webber helyére Kimi Räikkönen és a Toro Rosso két fiatal versenyzője a legnagyobb esélyes, Ricciardo tesztlehetősége pedig arra utal, hogy a Red Bull inkább őt választaná, mint csapattársát, Jean-Eric Vergne-t. Bár a francia eddig több pontot szerzett idén, az utóbbi időben Ricciardo vezetett jobb formában, különösen az időmérőkön remekelt.

Ricciardo közelebb kerülhet a Red Bullhoz, ha jól szerepel a teszten Forrás: Toro Rosso

Az Autosport úgy tudja, a Red Bull olyan versenyzőt keres Sebastian Vettel mellé, aki képes Webberhez hasonló teljesítményt nyújtani, tehát körülbelül 200 pontot szerezni egy idényben. Ez Räikkönen számára valószínűleg nem okozna problémát, a szerdai tesztnapon pedig Ricciardo felkészültségéről is pontosabb képet kaphat az istálló.

Vettel időközben elárulta, neki alapvetően mindegy, ki ellen kell majd megküzdenie a csapaton belül. Bár Räikkönent barátjaként tartja számon, a pályán ugyanúgy szeretné legyőzni, mint a többieket. „Végül is nem számít, kit választanak” – nyilatkozta a SID hírügynökségnek. „Ha mindenkit le akarok győzni, akkor mindegy, hogy ki versenyez az én csapatomban, és ki máshol.”

Vettel jó úton halad afelé, hogy sorozatban negyedszer is megnyerje a világbajnokságot, az idény feléhez közeledve 34 ponttal vezet Fernando Alonso előtt. Elárulta, a magabiztos előny ellenére igyekszik figyelmen kívül hagyni a tabellát, és nem az óvatosságra törekszik a versenyeken.

„Támadni próbálunk. Nem kell zseninek lenni ahhoz, hogy tudjuk: akkor szerzünk több pontot, mint a többiek, ha versenyeket nyerünk ellenük” – mondta. „Ha ezt gyakrabban megtesszük, mint az ellenfeleink, akkor jó esélyünk van a bajnoki címre.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!