Vágólapra másolva!
A német meglepődött, hogy a Magyar Nagydíj mindkét pénteki szabadedzésén ő volt a leggyorsabb, de nem bízza el magát. Webber örül, hogy minden simán ment.

Tarolt a Red Bull a Magyar Nagydíj első két szabadedzésén: pénteken délelőtt és délután is Sebastian Vettel volt a leggyorsabb, őt pedig mindkétszer csapattársa, Mark Webber követte. Bár pénteken még nehéz megjósolni az erőviszonyokat, mindkét pilóta elégedetten nyilatkozott az autójáról, így minden bizonnyal a hétvége további részében is számolni kell velük.

Az első edzést 259 ezredes, a másodikat viszont alig fél tizedes előnnyel nyerő Vettel a nap végén elárulta, nem számított a Red Bull fölényére. "Nagyon jól sikerült az első és a második edzésünk is, ezen kicsit meglepődtem" – nyilatkozta a címvédő, aki még egyszer sem tudott nyerni a Magyar Nagydíjon. Hozzátette, pénteken még nem lehet megjósolni, mit gyakoroltak a többiek, ezért óvatosan vág neki a szombati napnak.

Vettel optimista, de nem bízza el magát Forrás: AFP

"Mi csak a saját dolgunkat tettük, így nem tudjuk, hol tartanak a többiek. Szerintem holnap szorosabb lesz a mezőny, ezért fontos lesz, hogy mindent kihozzunk az autónkból" – mondta Vettel, aki annyit azért elismert, hogy a Red Bull kifejezetten jól viselkedett a magyar pályán. "Jó érzés, amikor az ember az irányítása alatt tarthatja az autóját, és játszadozhat vele. Szerintem fekszik nekünk ez a pálya."

Optimistán nyilatkozott Mark Webber is, aki leginkább annak örült, hogy a Red Bullnak semmilyen problémával nem kellett szembenéznie a mogyoródi hőségben. "Este kicsit megvizsgáljuk, mit csináltak a többiek, de összességében ma csak magunkkal foglalkoztunk. Azt kell mondanom, hogy elég jó munkát végeztünk" – mondta. "Néha forgalomba kerültünk, de ettől eltekintve minden elég simán ment. Mindenki a saját programjával foglalkozott."

Webber hozzátette, a Red Bull sok hasznos adatot gyűjtött pénteken, de ezek kielemzésével sem lesz sok gondjuk, hiszen az autójuk szinte tökéletesen működött. A Red Bullok egyébként mindkét edzésen egy Lotust előztek meg, akik- kihasználva a nekik kedvező magas hőmérsékleteket – nem maradtak el sokkal Webber idejétől.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!