Vágólapra másolva!
Más csapatokkal, köztük a Lotusszal is tárgyal, de tagadja, hogy a Saubernél a Magyar Nagydíj lesz az utolsó versenye. Azt viszont nem árulja el, hogy megkapta-e már a fizetését.

Nyílt titok, hogy Nico Hülkenberg a szezon első felében nem kapta meg a fizetését a Saubertől, ahová a Force Indiától szerződött át, és az elmúlt napokban elterjedt híresztelések szerint emiatt a Magyar Nagydíj után el is hagyja a csapatot. Egyesek már azt is tudni vélték, hogy a WSR bajnoka, a holland Robin Frijns foglalja el a helyét. Csütörtök délután azonban Hülkenberg kijelentette, hogy "ez baromság."

"Csak nevetek rajtuk" - mondta a pletykákkal kapcsolatban a Hungaroringen. "A Twitteren is csomóan írtak nekem ezzel kapcsolatban. A beszélgetésüket olvasva meglepődtem, hogy honnan veszik ezt az egészet?"

Azt ugyanakkor elismerte, hogy a jövője nem tisztázott, és több istállóval - köztük a Lotusszal, ahol Räikkönen távozásával megüresedne legalább egy pilótaülés - tárgyal, de folytathatja akár a Sauberrel is. "Egyelőre nem tudom, minden lehetőséget fontolóra veszek. Még nem döntöttem" - jelentette ki. "Kényelmesen érzem magam a helyemen, szerintem elég tűrhető munkát végzek ahhoz, hogy ezt értékeljék." Azt ugyanakkor nem volt hajlandó elárulni, hogy a fizetését már megkapta-e, mondván, "ez a szerződésemmel kapcsolatos bizalmas információ."

Hülkenberg azt állítja, nem dobbant a Saubertől Forrás: Sauber

Mostanában egyre többen emlegetik, hogy a McLarennek Hülkenberget kellett volna választania Sergio Pérez helyett. Legutóbb Emerson Fittipaldi említette ezt, de a német versenyző az Origo F1Hírek kérdésére azt felelte, ez nem okoz különösebb örömet neki. "A döntést már meghozták" - mutatott rá. "Jó érzés ilyen véleményeket hallani, de nem változtatnak semmin."

A Sauber idén olyan súlyos anyagi problémákkal küzdött, hogy állítólag a szezont sem tudta volna befejezni, ha nem sikerül megállapodnia egy orosz befektetőcsoporttal. Hülkenberg szerint ez az ő jövőjét közvetlenül nem érinti, bár "mindenképpen örömhír. Friss támogatás, új partnerek: mindannyian tudjuk, hogy a készpénz mennyire alapvető a fejlődéshez a Forma-1-ben. Ez biztató jel."

Egyesek úgy vélik, a Magyar Nagydíjtól kezdve bevetésre kerülő új gumik segíteni fogják az autó hátuljának instabilitásával küzdő Saubert, Hülkenberg azonban az Origo F1Híreknek óvatosan nyilatkozott róluk. "Csak azt várom tőlük, hogy biztonságosak legyenek, ne robbanjanak fel" - mondta. "Ezen felül nem túl sokat."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!