Vágólapra másolva!
A korábban Max Mosley mellett is dolgozó David Ward komolyan fontolgatja, hogy indul az FIA elnöki pozíciójáért.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) jelenlegi első emberét, Jean Todtot 2009 októberében választották meg elnöknek, a francia első négyéves ciklusa tehát a végéhez közeledik. Bár eddig úgy tűnt, hogy Todt ellenfelek nélkül várhatja a következő elnökválasztást, a Times információja szerint mégis meg kell küzdenie a pozícióért.

A brit lap szerint ugyanis az FIA egyik megbecsült munkatársa, David Ward komolyan fontolóra vette, hogy indul a választáson. Ward már a korábbi FIA-elnök, Max Mosley mellett is dolgozott a szövetségben, de részt vett Todt kampányában is, amikor a francia négy éve Ari Vatanen ellen küzdött a szavazatokért.

Jean Todt lassan négy éve áll az FIA élén Forrás: Ferrari

A hírek szerint Ward egyre nagyobb népszerűségre tesz szert az FIA-n és a Forma-1-en belül, ezért eséllyel indulhat harcba a passzivitása miatt időnként kritizált Todt ellen. Az FIA-ra jelenleg az sem vet jó fényt, hogy a csapatok, a szövetség és Bernie Ecclestone közötti keretszerződést, a Concorde Agreementet még mindig nem sikerült véglegesíteni.

„Eredetileg nem így terveztem, és nem is ezt akartam, de most már egyértelműen gondolkozom rajta, hogy indulok a választásokon” – idézi a Times Wardot, aki szerint fontos, hogy bizonyos ügyeket megvitassanak a kampány során. „Csak akkor kerülhet sor vitára, ha több jelölt is van.”

Ward jelenleg az FIA egyik alapítványának főigazgatójaként dolgozik, Max Mosley elnöksége alatt pedig komoly szerepet vállalt az utcai autók töréstesztjeinek megreformálásában. A politika világában is szerzett már tapasztalatokat, tanácsadója volt például a brit Munkáspárt korábbi vezetőjének, John Smithnek.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!