Vágólapra másolva!
A brit tisztában van vele, hogy a Mercedes gumiproblémái miatt nehéz lesz megtartania a vezetést a Magyar Nagydíjon. Biztos volt benne, hogy Sebastian Vettelé lesz az első rajtkocka.

Lewis Hamilton sorozatban harmadszor, a szezon során pedig már negyedszer indulhat az első rajtkockából, de arra számít, hogy a Hungaroringen sem sikerül megszereznie idei első győzelmét. Bár a Mercedes egy körön megint verhetetlen volt, a hőségben megrendezett vasárnapi futamon vélhetően megint küszködni fognak a gumikkal.

"Nem számolok azzal, hogy holnap győzelmet arathatunk" – ismerte el az időmérő után Hamilton, aki a jelenlegi mezőny legsikeresebb versenyzője a magyar pályán, már háromszor nyert a Hungaroringen. "Nagyon nehéz dolgunk lesz ezekkel a gumikkal – csoda lenne, ha nyerni tudnánk. Úgy érzem, a győzelemre még kicsit várnunk kell."

Az időmérőn sokáig úgy tűnt, hogy az egész hétvégén remeklő Sebastian Vettel a pole pozíció legnagyobb esélyese, de Hamilton az utolsó Q3-as körével 38 ezredet vert a németre. Ezen a nyilatkozatai alapján ő lepődött meg a legjobban. "Azt hittem, Sebastian szerezte meg a pole-t. Tényleg meglepődtem - azt gondoltam, talán hibázott, vagy valami történt vele" – mondta. "Nem is tűnt ennyire jónak a köröm."

Hamilton már háromszor nyert a Hungaroringen Forrás: AFP

Hamilton nem tudja, vasárnap mire lesz elég a pole pozíció, de mindent megtesz azért, hogy a rajt után ne veszítsen pozíciókat. Az esélyeit növelheti, hogy a Hungaroringen a többi pályához viszonyítva nagyon nehéz előzni. "Hosszú utat kell megtennünk az első kanyarig, de aki elsőként ér oda és megpróbálja megtartani a helyét, az mindenképpen előnyös helyzetbe kerül. Ezek a srácok (Vettel és Romain Grosjean) nevetségesen gyorsak lesznek, ezért nagy kihívást jelent majd előttük maradni."

A brit elárulta, pénteken "nem tűnt katasztrofálisnak" a Mercedes versenytempója, de egyértelműen lassabbak voltak, mint a Red Bullok és a Lotusok. A futamon ezért az a célja, hogy a körülményekhez képest "a lehető legjobb eredményt" érje el. Hasonlóban reménykedik csapattársa, Nico Rosberg is, aki szintén nem szerepelt rosszul, a 4. helyen végzett. "Meglepődtünk, hogy ilyen jó a tempónk, mert az autónk beállításánál a versenytempót helyeztük előtérbe" – árulta el.

A német 332 ezreddel kapott ki Hamiltontól, s bár elismerte, hogy a pole-ra ma nem volt esélye, úgy érzi, egy műszaki probléma nélkül közelebb kerülhetett volna csapattársa idejéhez. "Az időmérő vége számomra nem alakult tökéletesen, mert beragadt a fékerő eloszlását szabályozó kapcsoló, és nem tudtam állítani rajta a kör közben. Ezzel vesztettem egy kis időt, de a pole ma nem lett volna elérhető."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!