Vágólapra másolva!
A brit nem tudott bekerülni a Q3-ba, de szerinte a fejlesztések beváltak, csak a megfelelő balanszot nem sikerült megtalálniuk. Pérez a többiekétől eltérő stratégiájában bízik.

A szabadedzések során úgy tűnt, a McLaren a Hungaroringen jobb formában van, mint az előző futamokon, de az időmérőn csak az idén szokásos eredményeket sikerült elérniük: Sergio Pérez a 9. helyről rajtolhat, Jenson Buttonnak pedig a Q3-ba sem sikerült bekerülnie. A brit ennek ellenére biztos benne, hogy sikerült javulniuk, csak a megfelelő beállításokat nem találták még meg.

"Bevetettünk néhány jó fejlesztést ezen a hétvégén, de a balansz még nem volt elég jó" – nyilatkozta Button, aki csak a 13. helyről kezdheti meg a versenyt. "Az a helyzet, hogy használt gumikon jó az autónk balansza, de amint egy új szettre váltok, az eleje nem tapad eléggé. Bizonyos értelemben ez jó jel, mert azt jelenti, hogy az autónk hátsó felénél nagy a leszorítóerő."

Button a balansszal küszködött Forrás: AFP

Button elárulta, jobb eredményben reménykedett ezen a hétvégén, ezért csalódottan vette tudomásul a 13. rajthelyét. Biztos benne, hogy a következő nagydíjakon sikerül előrébb kvalifikálnia. "Ez egy nagyon furcsa pálya" – mondta a Hungaroringről. "Szerintem egy Spához hasonló helyszínen már az eredményeinken is látszani fog, hogy javultunk."

Pérez elégedetten nyilatkozott az időmérő után, hiszen azok után került be a Q3-ba, hogy a délelőtti szabadedzésen összetörte az autóját. Csak a szerelők kemény munkájának köszönhette, hogy egyáltalán részt vehetett az kvalifikáción. "A Q1 elején még nem bíztam eléggé az autómban, ezért épphogy csak bekerültem a Q2-be. Éjszaka elég sokat változtattunk az autónkon, így a Q2-ben elég jó kört sikerült futnom. Bízom benne, hogy a versenyen jobb lesz az autónk, mint az elmúlt hétvégéken."

Mivel Péreznek nem lett volna esélye a legjobb helyezésekért küzdeni, a McLaren úgy döntött, hogy a közepes gumikon küldi pályára a Q3-ban. A lassabb abroncsokkal csak a műszaki hibákkal küszködő Mark Webbert sikerült megelőznie, de bízik benne, hogy a stratégiája kifizetődik. "Én vagyok a legjobb rajthelyen azok közül, akik a közepes gumikon indulnak majd. Szerintem elég jó helyzetből várhatjuk a rajtot" – mondta.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!