Vágólapra másolva!
Az FIA tovább szigorított a bokszutcai tartózkodásra vonatkozó szabályokon, a szabadedzésekről is kitiltották a TV-stábokat.  Azt nem tudni, hogy a bokszutca falán dolgozhatnak-e.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) azonnali hatállyal módosított a bokszutcai tartózkodásra vonatkozó előírásokon, miután a Formula One Management (FOM) egyik operatőrét eltalálta Mark Webber elszabaduló kereke a múlt hétvégi Német Nagydíjon, és súlyos sérüléseket okozott neki.

Az FIA kedden jelentette be, hogy az időmérőn és a versenyeken ezúttal csak a csapatok személyzete és a sportbírók tartózkodhatnak a bokszutca területén, szerdán pedig tovább szigorítottak a szabályokon: a szabadedzésekről is kitiltották az operatőröket és a TV-stábokat.

A szigorításról az FIA levélben értesítette az összes érintett TV-stábot, az viszont egyelőre nem derült ki, hogy a bokszutca faláról továbbra is filmezhetnek-e az operatőrök. Bernie Ecclestone ezt korábban engedélyezte a FOM munkatársainak, az FIA legújabb korlátozásai miatt azonban lehet, hogy erről is le kell mondaniuk.

A bokszutcában ezentúl csak a csapattagok és a sportbírók tartózkodhatnak Forrás: Red Bull

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!