Vágólapra másolva!
A pálya régóta nehéz anyagi helyzetben van, az idei versenyt is csak úgy tudták megrendezni, hogy a Forma-1 ura elengedte a jogdíj összegét. 

Bernie Ecclestone jelentheti a fényt az alagút végén a pénzügyi gondokkal küszködő Nürburgring számára, a Forma-1 ura ugyanis a pálya megvételén gondolkodik. "Egész valószínű, hogy megvásárolom" – mondta a német Die Weltnek. "Legalábbis gondolkodom rajta."

A pálya jövője egyre aggasztóbbá vált az elmúlt időben: jelenleg csődeljárás alatt áll, és az idei versenyt is csak azért tudták megrendezni, mert Ecclestone nagyvonalúan elengedte a 14 millió eurós jogdíj nagy részét – ami kedvező tárgyalási pozícióba hozhatja őt egy esetleges üzletkötés esetén.

A Nürburgring sorsa bizonytalan Forrás: AFP

"Ezzel biztosítva lenne a Német Nagydíj jövője, természetesen figyelembe véve a Hockenheimmel kötött jelenlegi szerződéseket is" – fogalmazott az üzletember. A Német Nagydíjat felváltva rendezi a két pálya, és ezen az esetleges felvásárlás sem változtatna. "Érvényes szerződésük van, amihez tartani fogom magam" – tette hozzá.

Ecclestone egyébként továbbra is lelkesen támogatja az újabb tengerentúli helyszínek felvételét a versenynaptárba. Reményei szerint az austini verseny mellé hamarosan Long Beach és New York is csatlakozhat az Egyesült Államokból, továbbá Thaiföld és Azerbajdzsán is szerepel képzeletbeli térképen.