Vágólapra másolva!
A Toro Rosso pénteki edzésnapja nem alakult jól, de zsinórban az ötödik időmérőn sikerült legalább az egyik autójukkal bejutni a Q3-ba. Ricciardo nem aggódik a rajtrács poros oldala miatt.

Nem indult bíztatóan a Toro Rosso hétvégéje a Magyar Nagydíjon, és a csapatnál a pénteki edzésnap után elismerték, hogy sokat kell javulniuk. A jelek szerint ez sikerült, ugyanis Daniel Ricciardo, akinek nagy esélye van a Red Bullhoz szerződni jövőre, egymás után a harmadik jutott el a Q3-ig, ahol a 8. rajthelyet szerezte meg.

"Úgy tűnik, hogy szokásunkká vált egy kis extrát találni az időmérőre" - mondta. "Mára végrehajtottunk néhány változtatás a beállításokon, és úgy látszik, hogy beváltak, bár meg kellett dolgoznunk a Q3-ba kerülésért."

Daniel Ricciardo (Toro Rosso) Forrás: Toro Rosso



"Elégedett vagyok a teljesítményemmel és a jelenlegi formámmal. De most jön a hétvége azon része, amelyik számít, és megpróbáljuk jól megoldani, kezdve egy jó rajttal." A 8. rajtkocka, ahonnan Ricciardo startolhat, a pálya belső, azaz kevésbé tiszta oldalán van, de az ausztrál pilóta azt mondta, nem aggódik emiatt, mert szerinte a betétfutamokon ott is letisztulhat az aszfalt.

A csapat technikai igazgatója, James Key elárulta, hogy több fejlesztéssel készültek. "Sok aerodinamikai elemet hoztunk ide, amelyeket meg kellett vizsgálnunk. Éjszaka sokat foglalkoztunk velük. A nehéz péntek ellenére megállapítottuk, hogy az elemek a terveknek megfelelően működtek,

Jean-Eric Vergne a másik Toro Rossóval csak a 14. rajthelyet szerezte meg. "Nem tudom, hogy hogyan maradtam el több tizedmásodperccel a csapattársamtól a Q2-ben, ezért nagyon várom, hogy megnézzük, mit hámozhatunk ki az adatokból" - közölte.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!