Vágólapra másolva!
A McLarennél örülnek a Német Nagydíjon szerzett eredményeknek, de Button kicsit sajnálja, hogy egy helyet vesztett az előtte csatázó lekörözöttek miatt.

Azután, hogy a McLaren pont nélkül zárta az előző két versenyt, a Nürburgringen mindkét pilótája az első tíz között ért célba, és az így szerzett pontokkal tíz egységre megközelítették az ötödik helyen álló Force Indiát a konstruktőri bajnokságban.

Jenson Button örömmel foglalta össze a futamot, amelyen a 6. helyen ért célba. "Sokkal erősebbek voltunk ezen a hétvégén, mint az előző versenyeken" - nyilatkozta. "Sok pozitívumot raktározhatunk el. A tempónk egész jó volt, kellemes érzés olyan élmezőnybeli autókkal versenyezni, mint a Mercedes, és az első négy helyezetthez viszonyított köridőink sem voltak rosszak."

Jenson Button (McLaren) Forrás: AFP



Örömébe csupán annyi keserűség vegyült, hogy az utolsó körben megelőzte őt Lewis Hamilton. A távot két bokszkiállásal teljesítő Button azt mondja, ez a lekörözöttek miatt történhetett meg. "Sajnos a két Caterham pont előttem harcolt egymással az utolsó körben, és ez valószínűleg az 5. helyembe került" - közölte. Ezzel két pontot veszthetett. A brit azt sem tartotta kedvezőnek saját szempontjából, hogy a futam közepén beküldték a Safety Cart.

Sergio Pérez 8. lett, és szintén elégedett volt. "Jobb volt a tempónk és a gumikopásunk, mint ahogy előzetesen vártuk. Sikerült nagyon hosszúra nyújtanunk az utolsó etapot, és szerintem mindent kihoztunk a mai napból. Elégedettnek kell lennünk" - nyilatkozta a mexikói, aki Buttonhoz hasonlóan egy pozíciót vesztett az utolsó körben, a frissebb gumikon érkező Mark Webberrel szemben.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!