Vágólapra másolva!
A 2015-ben visszatérő Honda bejelentette, hogy az angliai Milton Keynesben lesz az európai bázisa, de a kutatási és fejlesztési tevékenységeket Japánban fogják folytatni.

A Honda a 2015-ös idényben, a McLaren motorszállító partnereként tér vissza a Forma-1-be, a héten pedig azt is elárulták, hogy az angliai Milton Keynesben lesz a központjuk. A Red Bull gyárának is otthont adó városban található létesítményüket várhatóan 2014 júniusában foglalják majd el.

A Honda autóversenyzéssel foglalkozó részlegének főnöke, Jasuhisa Arai elárulta, az új turbómotorokat Japánban fogják legyártani, és a kutatási és fejlesztési tevékenységeket is ott folytatják majd. A Forma-1-gyel foglalkozó személyzetet és bizonyos részlegeket azonban a hatékonyabb kapcsolattartás érdekében Angliába költöztetik.

„A Forma-1-es felkészülésünk kézzelfoghatóbb és konkrétabb lett azzal, hogy bejelentettük: az Egyesült Királyságban lesz az új bázisunk” – nyilatkozta Arai. „Annak érdekében, hogy megfeleljünk a rajongóink elvárásainak – és felül is múljuk azokat -, gyorsítunk a fejlesztéseink ütemén, és visszahozzuk a pályára a Honda motorok egyedülálló hangját.”

A Honda a McLarennel tér vissza 2015-ben Forrás: McLaren

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!