Vágólapra másolva!
A gyanakvás megnehezíti az ő munkájukat is, Paul Hembery szerint ennek változnia kell.

A Pirellinél úgy érzik, a gumikkal kapcsolatos problémák kialakulásában szerepet játszott a csapatok egymással szembeni gyanakvása, amely számukra is megnehezíti a tesztelést. "Ennek muszáj megváltoznia. Bizonyos dolgokat máshogy kell kezelnünk" - jelentette ki. "Például a szimulátorokkal is rengeteg mindent ki lehetne próbálni, de nem tehetjük meg, hogy csak az egyik csapatét használjuk, mert akkor ránk fogják, hogy elfogultak vagyunk velük szemben."

"A kiélezett versengés miatt nagy a paranoia, de egy ponton túl engedniük kell, hogy elvégezhessük a munkánkat. Nem fűződik semmilyen érdekünk ahhoz, hogy bármelyik csapatnak kedvezzünk a többivel szemben, csak meg akarjuk csinálni, amit kell. Az sem érdekel minket, ha egymás után öt különböző csapattal kell tesztelnünk."

A Pirelli sem tud tesztelni a csapatok gyanakvása miatt Forrás: Pirelli

Bár a Mercedesszel a Spanyol Nagydíj után megrendezett privát gumiteszt felháborította a riválisokat, s végül mind az istálló, mind a Pirelli megrovást kapott miatta, Hembery azt mondta, szükség volt rá.

"Tudom, hogy borzasztóan hangzik, de a legjobb gumiteszt, amiben az elmúlt három év során részünk lehetett, az volt, amikor a Mercedesszel elmentünk Barcelonába…" - ismerte el. "Ha önzőn, csak a mi szempontunkból nézzük, tényleg az volt a legjobb. Gyors versenyzők vezettek egy gyors autót profi módon, pontosan azt adva meg nekünk, amire szükségünk volt."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!