Vágólapra másolva!
A németeknek valóban nem kedvez a Hungaroringen tapasztalt hőség, szerintük a Red Bull utolérhetetlen. Annak viszont örülnek, hogy sokat tanultak a gumikról.

A Mercedes számára talán az összes többi csapatnál fontosabb volt a Magyar Nagydíj két pénteki szabadedzése, hiszen ők a fiatal versenyzők silverstone-i tesztjén nem próbálhatták ki a Pirelli új abroncsait. A nap végén elárulták, sokat tanultak a gumikról, viszont az is kiderült számukra, hogy a hungaroringi hétvégén biztosan nem szállhatnak harcba a győzelemért. Délelőtt Nico Rosberg végzett előkelőbb helyen, de nyolcadikként is több mint 8 tizedet kapott Sebastian Vetteltől, délután pedig Lewis Hamilton végzett fél másodperces lemaradással a 6. helyen.

A Mercedes már a legutóbbi, nürburgringi futamon is küszködött a szokásosnál magasabb hőmérsékletek miatt, ezért számítani lehetett rá, hogy a hungaroringi hőségben sem tudnak majd elég jól bánni az abroncsaikkal. "A Red Bull nagyon jónak tűnt ma. Nem hiszem, hogy mi tudunk ilyen gyorsak lenni ezen a hétvégén " – nyilatkozta az edzések után Rosberg.

Rosberg attól tart, hogy több csapat is leelőzi a Mercedest Forrás: AFP

"Ha ilyen meleg lesz, más csapatok is gyorsabbak lesznek nálunk a versenyen" – folytatta. "Minél forróbb az idő, annál rosszabbul járunk, annál jobban fogunk küszködni. És valószínűleg ez lesz az év legmelegebb versenye – kemény lesz."

Rosberg reméli, hogy a Mercedes talál egy jó beállítást, és a nehézségek ellenére erős pontszerző helyen zárhatja a hétvégét. Azzal viszont Hamilton is egyetért, hogy Magyarországon nem a Red Bull legyőzése a céljuk. "Mondták nekem, hogy a hosszú etapokon Mark (Webber) időnként körülbelül 8 tizeddel volt gyorsabb nálam. Ez érdekes…" – nyilatkozta. "A Ferrari és a Lotus is versenyképes, a Red Bull pedig egyszerűen elképesztő."

"Hátrányból kezdtük meg ezt a hétvégét, hiszen még a gumik viselkedését is meg kellett értenünk. Ezért ma sok kört tettünk meg" – tette hozzá a brit, aki szerint az új abroncsokon megváltozott az autó balansza. "Elég sokat tanultunk, és néhány változtatást is elvégeztünk – holnap pedig még hasznosabb módosításokra is sor kerülhet."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!