Vágólapra másolva!
Az abroncsaik már a Nürburgringen sem bírták a magas hőmérsékleteket, az új gumikat ráadásul még nem is tesztelhették. Azért bíznak a jó eredményben, mert ha az időmérőn elöl végeznek, nehéz lehet megelőzni őket.

A Monacói Nagydíj után néhány verseny erejéig úgy tűnt, a Mercedesnek sikerült maga mögött hagynia a gumiproblémáit, a Nürburgringen viszont ismét küszködtek: az időmérőn mutatott remek tempójuk után a dobogóra sem tudtak felállni. A Német Nagydíjon többek között a szokásosnál magasabb hőmérséklet tréfálta meg a csapatot, s mivel a Hungaroringen is hőség várható, az elmúlt hetekben keményen dolgoztak azon, hogy ne ismétlődjenek meg az előző futamon látott problémáik.

„Az időmérőnek fontos szerepe lesz a hétvégén, ez kedvez nekünk” – nyilatkozta Nico Rosberg a szűk, kanyargós pályára utalva, ahol kevés az előzési lehetőség. „De tudjuk, hogy vasárnap is hoznunk kell az eredményeket. Az előrejelzések alapján hőség lesz, ez valószínűleg nagyon megterheli majd a gumikat.”

A Mercedes dolgát a kihagyott silverstone-i teszt is nehezíti Forrás: AFP

Rosberg reméli, hogy a négyhetes nyári szünet előtt jó eredménnyel zárják a szezon első felét. A Mercedes dolgát ugyanakkor az is nehezíti, hogy a fiatal versenyzők tesztjéről való eltiltásuk miatt ők még nem próbálhatták ki a Hungaroringen debütáló új Pirelliket. „Ez nagyon fontos hétvége lesz számunkra, és már pénteken jól kell teljesítenünk, amikor először próbálhatjuk ki az új abroncsokat” – mondta Lewis Hamilton.

„Miután visszatértünk Németországból, az időm egy részét a gyárunkban töltöttem, ezért tudom, hogy mindenki nagyon keményen dolgozik: javítanunk kell a teljesítményünkön, és meg kell oldanunk az előző versenyen tapasztalt problémáinkat” – tette hozzá a brit, aki már háromszor aratott győzelmet a magyar pályán, ezzel a jelenlegi mezőnyből ő a legsikeresebb itt.

A csapatot irányító Ross Brawn is elismerte, hogy a Mercedest nagy kihívás elé állítja majd az időjárás, pénteken ráadásul „rengeteget kell tanulnunk nagyon rövid idő alatt” az új gumikról. Az ügyvezető igazgató, Toto Wolff azért bízik benne, hogy az istálló kemény munkája kifizetődik. „A nürburgringi versenyen túlmelegedtek az abroncsaik, ezért most a lehető legkisebbre szeretnénk csökkenteni az esélyét annak, hogy ez Magyarországon újra megtörténjen” – mondta. „Az a célunk, hogy jó eredményekkel kezdhessük meg a nyári szünetet, de ehhez még sokat kell dolgoznunk.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!