Vágólapra másolva!
Valószínűleg háromnapos marad a silverstone-i gumiteszt, mert a csapatok többsége szerint túl költséges lenne a meghosszabbított gyakorlás. Az állandó versenyzők várhatóan csak egy napot tesztelhetnek, így a fiatalok is szerephez jutnak.

A Forma-1-ben uralkodó veszélyes gumihelyzet miatt a július közepén megrendezendő, silverstone-i fiatal versenyzők tesztjét a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Pirelli-tesztté minősítette át, amin az istállók az állandó versenyzőikkel tesztelhetik az új abroncsokat. Az FIA részéről az is felmerült, hogy az eredetileg háromnaposra tervezett gyakorlást megtoldják egy nappal, de az Autosport információi szerint a csapatok többsége ellenezte ezt az ötletet.

Az istállók képviselői egy szerdai gyűlésen vitatták meg a teszt körülményeit, és elsősorban a magas költségek miatt döntöttek amellett, hogy nem tartanak igényt a negyedik napra. Attól is tartanak, hogy a Pirelli nem tudna elég szettet biztosítani a Hungaroringen debütáló új abroncsokból. Az Autosport szerint a négynapos tesztért már csak a Ferrari lobbizik, szerintük fontos lenne, hogy a gumik mellett új alkatrészeket is teszteljenek.

A Mercedes reménykedett, hogy tesztelhet a negyedik napon Forrás: AFP

A csapatok döntése hátrányosan érintheti a Mercedest, hiszen a fiatal versenyzők tesztjéről eltiltott németek a fejükbe vették, hogy a tervezett negyedik tesztnapra ők is kiharcolják a részvételt.

A csapatok állítólag arról is döntöttek, hogy az állandó versenyzőik csak egy teljes napig vehetnek részt a teszten, a fennmaradó időben a fiatal pilótáknak kell lehetőséget adniuk. Amennyiben egy istálló mindkét versenyzőjével szeretné kipróbáltatni az új gumikat, úgy is beoszthatják az idejüket, hogy a pilóták fejenként fél napot töltenek teszteléssel.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!