Vágólapra másolva!
Bár kényelmes előnnyel nyerte a Brit Nagydíj időmérőjét, Lewis Hamilton egyáltalán nem biztos a futamgyőzelemben, mivel a Red Bullok versenytempóját erősebbnek tartja a Mercedesénél.

A Mercedes Nico Rosberg révén eddig háromból két szabadedzést nyert meg idén Silverstone-ban, az időmérőn azonban fordult a kocka csapaton belül, mivel Lewis Hamilton az utolsó körével több mint négy tizedet vert az addig vezető csapattársára a Q3-ban. A 2008-as világbajnok 28. pole pozícióját szerezte, így már csak eggyel van lemaradva Fangiótól.

"Hihetetlen érzés, olyan, mint 2007-ben (amikor legutóbb pole-ból indult Silverstone-ban – a szerk.). Nagyszerű volt a közönség, ezt a kört nekik futottam. Hihetetlen mértékben támogattak, nagy köszönet érte. A világot jelenti nekem, hogy előttük szereztem meg a pole-t" – nyilatkozta a boldog brit. "Remélem, képesek leszünk valami különlegesre a versenyen. Fenomenális, hogy megszereztem a pole pozíciót egy ilyen körrel, mivel nem éreztem magam 100 százalékig kényelmesen az autóban."

Lewis Hamilton Forrás: AFP

Hamilton már most tart a második sorból induló Red Bullok versenytempójától, mivel az eddigi futamokon a Mercedesnek sokszor voltak gondjai a gumikopással, és Silverstone is híres arról, hogy nagyon elhasználódnak rajta a gumik a sok gyors kanyar miatt. "Úgy gondolom, nehéz lesz Sebet magunk mögött tartani" – mondta Hamilton az időmérő utáni sajtótájékoztatón. "Még nem léptünk előre jelentős mértékben a versenytempónkkal, de itt a hosszú etapon mutatott tempónk nem volt sokkal rosszabb a másokénál. Montreálban fél másodperccel a Red Bullok és a Ferrarik mögött voltunk, de itt nem volt ekkora a különbség" – tette hozzá.

Hamilton csapattársa, a második helyről induló Nico Rosberg is úgy vélte, hogy a Mercedes riválisai versenyképesebbek lesznek a futamon. "Holnap egy kicsit jobb helyzetben leszünk, mint a korábbi versenyeken. De biztos vagyok benne, hogy lesznek csapatok, amelyek erősebbek lesznek nálunk. Segíthet, hogy az első sorból indulunk, képesnek kell lennünk egy jó eredmény elérésére innen. Nagyon jó érzés, hogy a miénk a leggyorsabb autó, a Mercedes-csapat jó munkát végzett. Bízunk benne, hogy javultunk, lehet, hogy lesznek nálunk erősebbek is, de az első sornak jónak kell lennie számunkra."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!