Vágólapra másolva!
Bár a finnt többször hírbe hozták a Red Bull-lal, a háromszoros világbajnok nem biztos benne, hogy jó csapattársak lennének.

Kimi Räikkönent már hónapok óta Mark Webber egyik lehetséges utódjaként emlegetik a Red Bullnál. A találgatásokat a csapat tulajdonosa, Dietrich Mateschitz sem cáfolta, elismerve, hogy a népszerű finn mindig szerepel a bevásárlólistájukon. A közkeletű nézet szerint azért is lenne ideális csapattársa Sebastian Vettel mellett, mert ők ketten kifejezetten baráti viszonyban vannak.

A háromszoros világbajnok azonban a Welt am Sonntagnak adott interjújában azt mondta, a sajtó eltúlozza, hogy milyen jó kapcsolatban van Räikkönennel. "Találkozgatunk a versenyhétvégéken, ha az időnk engedi, mert mindketten egyenes srácok vagyunk. Jól kijövünk egymással" - ismerte el Vettel. "A Forma-1-ben azonban nincsenek igazi barátok."

Vettel nem feltétlenül tartja "reálisnak" a lehetőséget, hogy Räikkönennel egy csapatban versenyezzenek. A malajziai Multi-21-botránnyal kapcsolatban pedig, amikor a főnökei utasítása ellenére előzte meg az élen haladó Webbert, kijelentette: csak azok lepődtek meg rajta, akik előzőleg félreismerték.

"A rólam az emberekben korábban élő kép egyszerűen hamis volt" - mondta. "Malajzia ebből a szempontból sokak szemét felnyitotta. Sohasem kerültem a kellemetlen témákat, csak éppen azok jelenlétében szoktam beszélni róluk, akikre tényleg tartoznak, nem a tévénézők előtt. Ezúttal máshogy alakult."