Vágólapra másolva!
Az eddigi szerződése 2014 végéig szólt, ezt egyelőre csak egy újabb évre terjesztették ki.

A Red Bull kedden este szűkszavú közleményben jelentette be, hogy 2015 végéig meghosszabbította Sebastian Vettel szerződését. A háromszoros világbajnok eddigi megállapodása a csapattal 2014-ig szólt, ezt tehát egyelőre csak egy újabb évre terjesztették ki.

A zsinórban negyedik vb-címe felé menetelő Vettel a Red Bull nevelésnek számít: az energiaital-gyártó cég már az alacsonyabb kategóriákban felkarolta a németet, aki a Forma-1-ben is az ő fiókcsapatuknál, a Toro Rossónál mutatkozott be 2007-ben. Egy évvel később, Monzában megszerezte a csapat eddigi egyetlen futamgyőzelmét, majd 2009-től átigazolt a Red Bull Racinghez, ahol azóta 28 újabb sikert aratott.

Legalább 2015-ig folytatódik a Vettel-Red Bull együttműködés Forrás: Red Bull

Bár a még mindig csupán 25 éves Vettelt többször hírbe hozták a Ferrarival, és a maranellói istállónál sem tagadták, hogy szeretnék, ha egyszer náluk versenyezne, amíg Fernando Alonso ott van, nem volt valószínű, hogy hozzájuk igazol. A spanyol jelenlegi szerződése a Ferrarinál 2016 végén jár le, míg Lewis Hamilton 2015-ig folytatja biztosan a Mercedesnél.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!