Vágólapra másolva!
Toto Wolff szerint Hamiltont meglepte, milyen tempóra képes Rosberg, de a brit sem küszködik új csapatánál. Brawn úgy gondolja, egyik versenyző sem fog egyértelműen felülkerekedni a másikon.

A Mercedes versenyzői közül Lewis Hamilton számára indult eredményesebben a 2013-as idény: miközben Nico Rosbergnek egymás után voltak balszerencsés futamai, ő az első háromból kétszer is a dobogóra állhatott, és a csapat idei első pole pozícióját is megszerezte Kínában. A negyedik futamtól fordult a kocka, Rosberg sorozatban háromszor indulhatott az élről, és vasárnaponként is erősebbnek tűnt. Monacóban nyerni tudott, de a legutóbbi hétvégén, Kanadában megint Hamilton volt erősebb.

A Mercedest irányító Ross Brawn szerint két hasonlóan jó képességű versenyző esetében természetes, hogy egyikük sem tud huzamosabb ideig a másik előtt maradni. „Mindketten nagyon versenyképesek, és rendkívül közel vannak egymáshoz, ezért folyamatosan változik, melyikük van jobb formában” – nyilatkozta. „Előfordulhat, hogy egy futamon az egyikük elégedett az autójával, a másik viszont nem találja a megfelelő balanszot. Ez épp elég ahhoz, hogy különböző teljesítményt nyújtsanak.”

A Mercedes tagadja, hogy Hamilton küszködik a csapatnál Forrás: AFP

Az ügyvezető igazgató Toto Wolff szerint Hamiltont meglepetésként érhette Rosberg tempója, hiszen a német eddigi pályafutása során nehezen lehetett megítélni, hogy valójában mire képes. „Nem volt mindig egyértelmű, hogy Nico mennyire gyors Michael (Schumacher) ellen vagy a Williamsnél töltött évei alatt” - mondta. „Most bebizonyította, hogy tényleg nagyon gyors, ami meglepetésként érhette Lewist. De nem hiszem, hogy ez különösebb problémát okozna.”

Hamilton az utóbbi hetekben többször elmondta, hogy még nem sikerült hozzászoknia a Mercedes fékjeihez, ami negatívan befolyásolja a teljesítményt. Wolff szerint azonban szó sincs arról, hogy a brit nem tudja teljesíteni a Mercedes elvárásait. "Kanadában is nagyszerűen ment. A pole pozíció felé haladt, mielőtt elvétette a féktávot. Kétségem sincs afelől, hogy remek versenyeket láthatunk még Lewistól.”

Egyes találgatások szerint Hamilton azzal is küszködik, hogy a közismerten szigorú, a versenyzőit számos területen korlátozó McLaren után nehéz alkalmazkodnia a szabadabb elvű Mercedes légköréhez, de Wolff szerint erről szó sincs. "Ez a csapat más, mint a McLaren, hiszen megpróbálunk neki minél nagyobb szabadságot adni. Ennek azonban semmi köze ahhoz, hogy nem teljesít az elvárásainknak megfelelően - sőt pontosan az elvárásaink szerint teljesít."

Wolff biztos benne, hogy az idény egészét nézve a két versenyző nagyjából hasonlóan fog szerepelni. "Szerintem semmi okunk nincs azt mondani, hogy Lewisnak van valamilyen problémája, vagy küszködik. Még mindig a szezon elején járunk, most kezd összeszokni a csapattal. Nico már néhány éve nálunk versenyez" - mondta.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!