Vágólapra másolva!
Bár a csapatok állítólag egyszer már leszavazták az ötletet, olasz lapértesülések szerint mégis rendeznek majd szezon közbeni teszteket 2014-ben. A kisebb istállók ennek nem örülnének.

Időről időre szóba kerül, hogy vissza kellene hozni a Forma-1-be a szezon közbeni tesztelést, amelyet költségcsökkentés céljából tiltottak be 2009-ben. Tavaly májusban rendeztek is egy háromnapos gyakorlást Mugellóban, 2013-ban viszont ismét csak februárban és márciusban tesztelhettek a csapatok.

A Ferrari idén is amellett kardosodott, hogy 2014-től újra engedélyezzék az idény közbeni tesztelést, de az Auto Motor und Sport korábbi információi szerint a csapatok többsége leszavazta az ötletet. Olasz lapértesülések szerint azonban Monacóban ismét összeültek a csapatfőnökök, és úgy döntöttek, hogy szükség van az extra tesztnapokra.

Ezt állítólag Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke is elárulta a La Gazzetta dello Sportnak, az Italiaracing pedig részletekkel is szolgált: ők úgy tudják, hogy négyszer két tesztnapról lenne szó, és a gyakorlásokat európai pályákon kell majd lebonyolítani.

Az Auto Motor und Sport azonban kitart amellett, hogy néhány csapat ellenzi a gyakorlásra szánt napok számának növekedését, ez ugyanis jelentősen megnövelné a költségeket. Arra is szükség lehet, hogy az istállók újra külön tesztcsapatokat állítsanak fel, ez pedig a német szaklap szerint 5-10 millió eurós extra költséget jelentene.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!