Vágólapra másolva!
Még mindig nem bízik eléggé a Mercedes fékjeiben, szerinte Alonso is ezért előzhette meg. Rosberg taktikája nem volt tökéletes, de szerinte egyébként sem küzdhetett volna az első helyekért.

A Mercedes mindkét versenyzője egy helyet veszített a rajtpozíciójához képest a Kanadai Nagydíjon, Lewis Hamilton a 3., Nico Rosberg pedig az 5. helyen ért célba. Hamilton a Kínai Nagydíjon óta először állhatott fel a dobogóra, de a győzelemre ezúttal sem volt esélye. Sebastian Vettel már a verseny elején elhúzott tőle, Fernando Alonso pedig hét körrel a vége előtt tudta megelőzni. Hamilton később úgy nyilatkozott, hogy még mindig nem sikerült teljesen alkalmazkodnia az új autójához, különösen a fékekkel van problémája.

„Ez még folyamatban van” – mondta, de hozzátette, azért javult a helyzete az elmúlt futamokhoz képest. „Még semmit nem sikerült teljesen megoldanunk. Sok idő telt el a barcelonai futam óta, ahol különösen rossz volt a helyzet – azóta kipróbáltunk néhány új technikát, és ez segített.”

„A fékeken még javítanunk kell, Fernando is ezért volt mindig a sarkamban” – magyarázta. „Nagyon gyors volt, nehezen tudtam magam mögött tartani. A legtöbbet hoztam ki magamból, de egyszerűen túl gyors volt.”

Hamilton csak a verseny végén vesztette el a 2. helyet Alonsóval szemben Forrás: AFP

Hamilton elmondta, a kanadai futamon „fantasztikusnak” érezte az autóját, csak a tapadás hiánya miatt nem tudott elég gyors lenni, különösen a lassú kanyarokban. Kevésbé volt elégedett Nico Rosberg, aki úgy érzi, nem is végezhetett volna az 5. helynél előrébb. „Még ha minden tökéletesen alakul, akkor sem tudtam volna olyan gyors lenni, mint az előttem haladók” – vélekedett. Az élmezőnnyel ellentétben ő háromszor állt ki kereket cserélni, de utólag úgy érzi, jobb taktikát is választhattak volna.

„Nehéz volt meghozni a döntést az első bokszkiállásom előtt. Aggódtunk, hogy túlságosan felmelegednek a keményebb gumik, ezért a szuperlágy mellett döntöttünk, hogy védjem a pozíciómat (Mark) Webber és Alonso ellen. Utólag úgy gondolom, másképp kellett volna döntenünk, hiszen úgy hosszabb középső etapot futhattam volna.”

A német elsősorban annak örül, hogy a Mercedesnek már nincsenek akkora problémái a gumikkal, mint néhány futammal ezelőtt. „Ha visszagondolunk arra, hol tartottunk egy hónappal ezelőtt, láthatjuk, hogy nagyot léptünk előre. Nagyszerű, hogy Lewis újra felállhatott a dobogóra, végre jó irányba haladunk.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!