Vágólapra másolva!
Az FIA június 20-ra tűzte ki a Mercedes és a Pirelli meghallgatását a barcelonai gumiteszt ügyében.

A Monacói Nagydíjon a Red Bull és a Ferrari is óvást nyújtott be a Mercedes ellen, amiért riválisuk a 2013-as autót használva májusban lebonyolított egy háromnapos gumitesztet a Pirelli kérésére Barcelonában. A sportfelügyelők egy részletes jelentéssel a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) felé továbbították az ügyet, amely úgy döntött, hogy a csapatnak és a gumiszállítónak a Nemzetközi Bíróság előtt kell magyarázatot adnia a szabályokat valószínűleg megsértő tesztre.

Az FIA egy közleményben tudatta, hogy a meghallgatásra június 20-án, 9:30-tól kerül sor Párizsban, és azt ígérték, hogy utána "a Nemzetközi Bíróság döntését a lehető leghamarabb közzéteszik."

Arról, hogy a jól álcázott gumiteszt miért volt több okból is aggályos, itt olvashat bővebben. A Mercedesre kiszabható büntetéseknek a pénzbírságtól a bajnokságból történő kizárásig széles a skálája, de nem elképzelhetetlen, hogy egy nagyon súlyos retorzió hatására a cég kiszállna a Forma-1-ből, mivel a drága sportprogramot az igazgatótanács amúgy sem támogatja egységesen.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!