Vágólapra másolva!
A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali elmondta, hogy ha a brazil továbbra is úgy teljesít, ahogy eddig, akkor nem lesz akadálya a szerződéshosszabbításának.

Felipe Massa idén sokkal jobban kezdte a szezont, mint az előző két év bármelyikében: hét futamon 49 pontot gyűjtött, és egyszer még a dobogóra is felállhatott. Noha az előző két nagydíjon több hibát is elkövetett, a Ferrari csapatfőnöke szerint jó eséllyel maradhat a Scuderiánál.

"Ha Felipe úgy folytatja, ahogy eddig teljesített, akkor nem látok problémát a jövőre nézve" - nyilatkozta Stefano Domenicali az O Estado de S.Paulónak.

Massának az előző években el kellett viselnie, hogy gyenge teljesítménye miatt a sajtó folyamatosan azt találgatta, hogy kire fogják lecserélni a következő szezontól kezdve. A brazil pilóta 2006 óta versenyez a Ferrarinál, nála több futamon csak Michael Schumacher indult az istálló színeiben.

Felipe Massa (Ferrari) Forrás: Ferrari

Domenicali hozzátette, hogy nem a versenyzőpáros kijelölése a legfontosabb feladat a csapat háza táján. "Ez a könnyebb döntések közé tartozik a következő szezont illetően" - mondta. "Műszaki téren sok változás lesz, sok kihívással kell majd szembenéznünk. Rengeteg ismeretlen tényező vár ránk az év elején, és csupán három teszt lesz a szezon kezdete előtt, ezért nem garantált, hogy mindent megértünk" - utalt a visszatérő turbómotorokra.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!