Vágólapra másolva!
A gumigyártó az Ecclestone által irányított FOM-mal már megegyezett, de az FIA-val még nem.

Bár továbbra sem lehet tudni, hogy jövőre is a Pirelli szállítja-e az abroncsokat a Forma-1-es csapatoknak, Bernie Ecclestone elárulta, hogy ő már 2014-re is leszerződött az olasz gumigyártóval. „Szerződésünk van a Pirellivel a következő idényre” – nyilatkozta.

Ez azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy jövőre is a sokat kritizált olasz abroncsokat használják majd a csapatok, hiszen a Pirelli Ecclestone nyilatkozata alapján csak az általa irányított Formula One Management-tel (FOM) kötötte meg a szerződést. A Forma-1 kereskedelmi jogaival rendelkező szervezeten kívül azonban a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) és a csapatokkal is külön egyezségre kell jutniuk, ami Ecclestone szerint egyelőre nem történt meg.

A Pirelli egyébként már többször kijelentette, hogy minél előbb tető alá szeretnék hozni az új megállapodást, hiszen időben el kell kezdeniük dolgozni a 2014-en gumikon, amihez az autókat érintő szabályváltozások miatt még több időre van szükségük. A gyártó sportigazgatója, Paul Hembery május végén már kiszállással is fenyegetőzött a lassan haladó tárgyalások miatt.

Továbbra sem biztos, hogy a Pirelli 2014-ben az F1-ben marad-e Forrás: AFP/Boris Horvat

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!