Vágólapra másolva!
Mostantól legalább két héttel előre jelezniük kell a csapatoknak, ha tesztelni szeretnének, és a részletekről is tájékoztatniuk kell az FIA-t.

A Mercedest érintő botrány után várható volt, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) változtat a szezon közbeni tesztelésre vonatkozó szabályokon, az Autosport információ szerint pedig a csapatok már ezen a héten megkapták az erről szóló tájékoztatást.

Az FIA sportigazgatója, Charlie Whiting az összes csapatnak levelet küldött, melyben az áll, hogy a szövetséget ezentúl legalább két héttel előre tájékoztatni kell a tesztelés szándékáról, valamint a tervezett gyakorlás pontos részleteit is jelezniük kell. Közölni kell az FIA-val, hogy pontosan mikor, melyik pályán, milyen specifikációjú autóval kívánnak körözni, valamint a versenyzők nevét és a teszt okát is meg kell jelölniük.

A héten egyébként pont a tesztbotrányban főszereplő Mercedes főnöke, Ross Brawn hívta fel a figyelmet arra, hogy szigorítani kell a tesztelés szabályain, mert néhány csapat túl "szemtelenül" értelmezi az előírásokat. Az ő esetükben is az okozta a problémát, hogy az FIA-t nem értesítették előre a barcelonai gumiteszt részleteiről, ahogy az áprilisban a 2011-es autójával gyakorló Ferrari is tisztázatlan körülmények között körözött a spanyol pályán.

A Mercedes is kérte, hogy változtassanak a szabályokon Forrás: Mercedes

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!