Vágólapra másolva!
Hamilton szeretné, ha újra barátok lennének, de Sutil szerint a brit még semmilyen konkrét lépést nem tett ennek érdekében. Vettelt tartja a legjobb versenyzőnek.

A fiatal korukban a Forma-3-ban együtt versenyző Lewis Hamilton és Adrian Sutil éveken át jó barátságot ápolt egymással, a német 2011-es bírósági ügye óta viszont szinte teljesen megszakadt a kapcsolatuk. Sutil a két évvel ezelőtti Kínai Nagydíj utáni bulin egy törött pezsgőspohárral olyan súlyosan megvágta a Lotus társtulajdonosa, Eric Lux nyakát, hogy a bíróság 18 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Sutil azóta sem tudta megbocsájtani a szórakozóhelyen szintén jelen lévő Hamiltonnak, hogy a bíróságon nem tanúskodott mellette.

A német egyéves kihagyás után idén visszatért a Forma-1-be, Hamiltonnal azonban továbbra sem rendeződött a viszonyuk. A brit többször elmondta, hogy szeretne kibékülni egykori barátjával, legutóbb Monacóban is tett hasonló megjegyzéseket. Sutil viszont azt állítja, az elmúlt egy hónapban sem történt előrelépés az ügyben.

Sutil Hamilton közeledésére vár Forrás: Force India

„Monacóban azt mondta, szeretné, ha újra normális lenne a kapcsolatunk” – nyilatkozta a Kölner Expressnek. „De azóta sem történt semmi.” Sutil arra vár, hogy Hamilton közeledjen felé. „Akkor majd megbeszéljük, amit meg kell beszélnünk” – mondta. „De az magánbeszélgetés lesz.”

A Force India versenyzője elárulta, sokat tanult az elmúlt időszakban, például rájött, hogy kik az igazi barátai. „Az embert mindig érik csalódások” – vélekedett. „De ezekből tanulhatunk, például megtudhatjuk, ki az, aki tényleg őszinte hozzánk. Azzal sincs problémám, ha valaki a szemembe mondja, hogy nem kedvel – ez legalább őszinte.”

Hamilton nemrég úgy nyilatkozott, hogy az F1 legjobb versenyzői közé sorolja magát, de Sutil szerint az efféle gondolkodás negatív hatással lehet a teljesítményére. „Ha valaki azt mondja magáról, hogy ő a legjobb, az a vég kezdete” – jelentette ki. „Mert aki ezt hiszi, az többé nem fejleszti magát.”

„Vajon ő a legjobb? Nyert egy világbajnokságot, de ez évekkel ezelőtt volt” – elmélkedett Sutil Hamiltonról. „Hogy ki a legjobb? Sebastian Vettel – sorozatban háromszor nyert bajnokságot, és még nincs vége.”

„Amit most Sebastian csinál, azt valószínűleg nehezebb véghezvinni, mint első alkalommal megnyerni a címet” – mondta.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!