Vágólapra másolva!
Nem fellebbeznek a Nemzetközi Bíróság ítélete ellen, szerintük a tettükkel „arányos” büntetést kaptak. Változtatni szeretnének a tesztelés szabályain. 

Miután a Nemzetközi Bíróság péntek délután kihirdette a Mercedes és a Pirelli gumitesztjére vonatkozó ítéletét, a német istálló közleményben tudatta, hogy nem kívánnak fellebbezni, elfogadják a büntetést. A Mercedes megrovást kapott, és ki kell hagyniuk a fiatal versenyzők háromnapos tesztjét július közepén.

A bíróság döntése szerint a Mercedes ugyan megszegte a tesztelésre vonatkozó szabályokat, de nem állt szándékukban sportszerűtlen előnyhöz jutni a többi csapattal szemben, ezért nem büntették őket komolyabban. A németek közleményéből kiderül, hogy „arányosnak” érzik a szankciót.

A Mercedes megfelelőnek tartja a büntetését Forrás: Mercedes

„A Mercedes szilárdan hisz benne, hogy az eljárás megfelelően zajlott, és helyeseli az FIA azon döntését, hogy egy független döntéshozó testületre bízta az ügyet” – írták. „A csapat a Nemzetközi Bíróságnak és elnökének is szeretné megköszönni, hogy tisztességesen bonyolították le a tegnapi tárgyalást.”

A Mercedes „a sport érdekében” nem fellebbez a döntés ellen, ugyanakkor hangsúlyozták, hogy a tesztelésre vonatkozó szabályokat meg kell változtatni. „Az FIA-val és a többi istállóval együttműködve szeretnénk elérni, hogy a jövőben egyértelműbb szabályok mellett lehessen végrehajtani a teszteket, különösen akkor, ha ezzel a kijelölt gumiszállítónak nyújtunk segítséget.”

„Most szeretnénk lezárni ezt az ügyet, már a soron következő Brit és Német Nagydíjakra koncentrálunk” – nyilatkozták.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!