Vágólapra másolva!
A cég bejelentette, hogy melyik gumikat viszi el a következő három versenyre. Egyelőre marad az acélpalást.

A Pirelli csütörtökön nyilvánosságra hozta, hogy melyik keverékű gumikat bocsátja a csapatok rendelkezésére a következő három versenyen, és egyben megerősítette azt is, hogy egyelőre nem változtat a szerkezetükön.

"Ezt a döntést az indokolta, hogy az új gumikat, melyeket Kanadába a pénteki szabadedzésekre is elvittünk, az eső miatt nem lehetett kielégítően tesztelni, és a csapatok sem jutottak teljes egyetértésre a módosítások bevezetésével kapcsolatban" - áll a Pirelli közleményében. "Ezért a gyártási eljáráson változtattunk, hogy orvosoljuk a futófelületek leválásának problémáját."

Az eredeti tervek szerint a cég jelentősebb módosításokat végzett volna a gumikon, de egyes csapatok - különösen a Lotus és a Ferrari - tiltakoztak ez ellen, és a Nemzetközi Automobil Szövetség is közölte, hogy a szezon közben kizárólag a biztonság javítása érdekében lehet változtatni rajtuk. A Pirelli ezután a futófelületük alatti acélpalástot akarta a tavalyig használt kevlárra cserélni, végül azonban erre sem kerül sor.

Egyelőre maradnak a jelenlegi gumik Forrás: Pirelli

A soron következő versenyen, a Brit Nagydíjon, majd a július végi Magyar Nagydíjon is a kemény és a közepes keveréket kapják meg a csapatok, míg a közbeeső németországi versenyen a közepes és a lágy gumikat kell majd használniuk.

A Pirelli a Hungaroringről azt írta, "bár ez a versenynaptár leglassabb állandó pályája, így is sokat követel a gumiktól, amelyek a kanyargós vonalvezetés miatt sokkal többet mozognak, mint egy gyors, lendületes helyszínen. Ez a gyakran magas hőmérsékletekkel együtt azt jelenti, hogy a közepes és a kemény keverék a legjobb választás, hiszen az idei gumik mind lágyabbak a tavalyi megfelelőjüknél."

A közleményben arról nem esett szó, hogy a Pirelli ettől függetlenül Silverstone-ba is elviszi-e a Kanadában már tesztelt kevlárpalástos hátsó gumikat.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!