Vágólapra másolva!
A szezon kezdete nem alakult számára fényesen, de most olyan pályák következnek, ahol jól szokott szerepelni. Még bízik benne, hogy bajnok lehet.

A vártánál gyengébben indult Mark Webber 2013-as idénye: az ausztrál négy futam után már 45 ponttal marad el a tabellát vezető csapattársától, Sebastian Vetteltől. A dobogóra csak egyszer, a Malajziai Nagydíjon tudott felállni, de a csapatutasításos botrány miatt onnan is rossz szájízzel távozott. A legutóbbi két hétvége különösen rosszul alakult számára: Kínában kiesett, Bahreinben pedig szinte az egész futamon egy megrongálódott autóval versenyezve lett hetedik.

Az ausztrál bízik benne, hogy a következő néhány futamon fordulhat a szerencséje, hiszen olyan pályák következnek, amelyeken hagyományosan jól szokott szerepelni. A következő hatból öt helyszínen (Barcelonában, Monacóban, Silverstone-ban, a Nürburgringen és a Hungaroringen) már sikerült futamot nyernie, egyedül Kanadában nem állhatott még a dobogó legfelső fokára.

"A következő versenyeken jó formában lehetek" - mondta Webber csütörtökön. "Ezt ki kell használnom. Itt az ideje, hogy formába lendüljek, és ezeken a versenyeken a múltban elég jól szerepeltem."

A valószínűleg az utolsó Forma-1-es idényét teljesítő Webber elárulta, nem mondott le az idei bajnoki címről, hiszen ehhez még "nagyon korán van". Ennek érdekében azonban el kell kezdenie futamokat nyernie. "Az a célom, hogy a bahreini és a kínai verseny legyen a szezonom mélypontja" - mondta. "Most fantasztikus lehetőségem nyílik egy új kezdetre."

"Azok a versenyek már elmúltak, és sok pontot veszítettem rajtuk - ennek ellenére azért gyűjtenem is sikerült valamennyit" - mondta a 2010-es Spanyol Nagydíj győztese.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!