Vágólapra másolva!
A McLaren versenyzője szerint a finn nem hagyott neki helyet az alagút után, ezért ütköztek össze Monacóban. Neki a fékek túlmelegedése okozta a vesztét. Räikkönen meg Pérezt szidja.

Sergio Pérez agresszivitása sokáig kifizetődőnek bizonyult az előzések nehézségéről ismert Monacói Nagydíjon: csapattársát, Jenson Buttont határozott manőverrel utasította maga mögé az alagút utáni féktávon, és Fernando Alonso is csak úgy tudta maga mögött tartani őt ugyanitt, hogy levágta a sikánt, ezért később el kellett engednie maga mellett Pérezt.

A szemmel láthatóan nagy kedvvel versenyző mexikói azonban kifogyott a szerencséből, amikor a futam végén Kimi Räikkönent támadta az 5. helyért. A Lotus pilótája keményen védekezett, és a két autó összeért a féktávon, aminek következtében mindketten pórul jártak. Räikkönen defektet kapott, és a nem tervezett kerékcserével végül csak tizedik lett, Pérez pedig kiesett, mert megsérült a McLarenjének az eleje, beleértve a fékhűtőt is, és ettől túlmelegedtek a fékjei.

"Különösen bosszantó a kiesés olyankor, ha keményen és gyorsan vezetünk, pláne ilyen közel a célhoz. Borzasztóan csalódott vagyok" - mondta Pérez, aki nem titkolja, hogy kit hibáztat az ütközésért.

"Véleményem szerint Kimi nem hagyott nekem elég helyet, amikor megpróbáltam megelőzni az alagút végén, emiatt nekipréselődtem a falnak a kikötői sikánnál" - közölte. "A kanyar bejáratánál ütköztem a korlátnak. Kimi nem hagyott semennyi helyet sem, nem tudtam elkerülni az ütközést. Ha valaki megelőzhette volna, az Kimi volt." Alonso azonban Räikkönen pártjára állt, szerinte a finn nem tehetett a balesetről.

Az ütközésért senki sem kapott büntetést. A két versenyző nem először ütközött idén, Kínában Räikkönen hajtott bele Pérez autójába hátulról. Räikkönen nyíltan kritizálta a mexikói vezetési stílusát, már a futam közben, egy másik eset kapcsán is tett egy olyan megjegyzést rádión, hogy "ez az idióta megpróbált kilökni, hogy tönkretegye a versenyemet!"

"Ha úgy gondolja, hogy az én hibám, hogy túl gyorsan érkezett meg a kanyarba, akkor nyilván fogalma sincs róla, hogy mit beszél. Nem először megy neki másnak, és úgy tűnik, mindig arra számít, hogy a többiek majd folyton azt figyelik, hogy ő mit fog csinálni" - mondta a Lotus hivatalos közleményében.

Szerinte Pérezt nem térítené észhez az sem, ha a többi pilóta elbeszélgetne vele. "Ez sem segítene. Talán valakinek fel kellene pofoznia" - idézte őt a BBC.

Sam Michael, a McLaren sportigazgatója egyébként elárulta, hogy Pérez azért nem ment be a bokszba a sérült autóval, mert amikor be akart fordulni oda, pont megérkezett mellé Button, ezért az egyik kis bukótérbe parkolt le.