Vágólapra másolva!
Egyetlen szett kemény keveréket sem használt el a bahreini időmérőn, de úgy érzi, Nico Rosberg túl messze volt tőle.

Sebastian Vettel a múlt heti Kínai Nagydíjon még mért kört sem futott a Q3-ban, Bahreinben viszont már újra a pole pozícióért harcolhatott. Végül be kellett érnie a második hellyel a parádésan teljesítő Nico Rosberg mögött, aki 2,5 tized másodperccel gyorsabbnak bizonyult nála.

"Amikor átszeltem a célvonalat, láttam a képernyőn, hogy csak második vagyok, de nem tudtam, mennyivel maradtam le a pole pozícióról, mivel jól sikerült a köröm. Aztán mikor elmondták nekem az első helyhez mért lemaradásomat, nyilvánvalóvá vált, hogy ma egy tökéletes körrel sem tudtam volna megverni őt" - ismerte el Rosbergről. "Örülök, hogy az élmezőnyből rajtolhatok."

A 200. nagydíjára készülő Mark Webber eleve egy három helyes büntetéssel vágott neki az időmérőnek, ezért jó eredményre lett volna szüksége, végül azonban csak az 5. helyen végzett, így - Lewis Hamilton büntetése miatt csak két helyet veszítve - a 7. rajtpozícióból indulhat.

Forrás: Red Bull

"Egy kicsit többet szerettem volna kihozni az autóból az időmérőn, hogy valamivel előrébb végezzek, de a büntetéssel együtt a hetedik hely még nem a világ vége. A gumistratégiánk eltér a többiekétől, és hosszú verseny elé nézünk, úgyhogy meglátjuk, mire jutunk" - mondta az ausztrál.

A Red Bull ugyanis a Kínában látottakhoz hasonlóan a keményebb gumikeverékkel spórolt, amelyet fel sem tettek az időmérő során. "Ragaszkodtunk a kvalifikáció előtt kitalált tervhez, minden etapban egyetlen szett lágyabb gumit használtunk el" - magyarázta Christian Horner csapatfőnök.

"Sikerült spórolnunk az abroncsokkal az időmérőn, a holnapi verseny pedig a gumikopásról fog szólni, úgyhogy majd meglátjuk, mi történik" - tette hozzá Vettel.